A legújabb tavaszi körömtrend a pasztellszínek visszafogottságát és nőiességét élteti.

hirdetés

Ez a legerősebb tavaszi körömtrend: tarolnak a pasztellszínek

A tavaszi időszak idén egyértelműen a nőiesség jegyében telik meg, a visszafogott elegancia pedig a manikűrökben is határozottan megnyilvánul. Amikor a Pantone kihirdette az év színét, már számítani lehetett rá, hogy az idei palettát leginkább a pasztellárnyalatok teszik majd izgalmassá, s úgy tűnik, hogy a divat a legapróbb részletekre is kiterjed.

A legerősebb tavaszi körömtrend ugyanis a cukorkákra épít, pontosabban a visszafogott, nőies és könnyed pasztelltónusokra. A klasszikus babarózsaszín és babakék mellett a halovány citromsárga és a púderes lila éppúgy felkerült a népszerűségi listára a cukorkaláznak köszönhetően, de a különböző színek kombinációjával sem lehet túlzásba esni.

A téli időszak általában – idén pedig különösen így volt – a visszafogott eleganciára épít. Ilyenkor a legtöbben alig várják, hogy merész árnyalatokkal pezsdítsék fel a manikűr megjelenését. A neonszínek egyelőre váratnak magukra, ahogy a divatban, úgy a manikűrök terén is sokkal inkább a könnyed, habos és púderes tónusok kerülnek előtérbe.

A legtöbb verzió az egyszínű, letisztultan elegáns megjelenést helyezi előtérbe, ám a színes franciakörmök szintén népszerűnek ígérkeznek.

Természetesen a púderszíneket is lehet egy kicsit cifrázni. Igazi tavaszi összképet eredményez, ha a rózsaszín, a kék és a citromsárga együttesen kerül bele a koncepcióba, és az sem sok, ha egy kis csillogás bolondítja meg a manikűrt.

2024-ben is a rózsaszín paletta dominál a manikűrök terén, azonban a Barbie-láz lecsengésével már más árnyalatok is szerepet kapnak a trendek között. A rózsaszínek is egyfajta ködös, kissé sárgás vagy éppen bordós beütéssel jelennek meg a lakkokban. Így a kínálat újszerű, valamint sokkal izgalmasabb a tavalyihoz képest.

Sokan krómporral vagy csillámmal dobják fel a pasztelles körmöket, de a klasszikus köves, strasszos díszítés is visszatér az aktuális trendek közé. Idén nem lehet túlzásba esni a kreatív díszítésekkel, már ami a körmöket illeti. A pasztellszínek mellett ráadásul egyáltalán nem hat túlzónak a köves, csillogós körítés, az eredmény nem rombolja le a sikkes eleganciát.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés