Az őszi frizuradivat talán még sosem volt ennyire sokszínű. Rengeteg irányzat fut egymás mellett, a megjelenés egészét uralják a hetvenes évek irányzatai, miközben megjelentek a húsz, illetve harminc évvel ezelőtti hajtrendek. Ám nem csak az aktuális divat adta lehetőségek közül érdemes mazsolázni, a klasszikus frizurák szinte minden szezonban jelen vannak, ezekre az örökzöld fazonokra pedig bármikor támaszkodhatsz, hiszen nőiességük és sikkes eleganciájuk sohasem veszíti érvényét.

hirdetés

Az őszi szezon mindig a megújulásról szól, a frizuradivat pedig mindig igazodik ehhez. Szeptember elején jelennek meg az új hajszínek, formázási technikák, melyek mint mindig, most is sok újdonsággal kecsegtetnek. Az örök körforgásban azonban a klasszikus frizurák palettája mindig biztos lábakon áll. Sok nőies, előnyös hajfazon van porondon, a legtöbb szinte változatlan formában bukkan fel mindig a trendek között.

Klasszikus frizurák, az őszi divat örök kedvencei

Sokféle stílus, hajhossz és formázási technika számít divatosnak idén, egyik sem dominál jobban a másiknál, és pont ez a szép a bőséges választékban. A rövid a félhosszú és a derékig érő hajfazonok egyaránt jelen vannak, de nem csak a tincsek hosszúsága, hanem azok textúrája, volumene is roppant eltérő. Változatos a paletta, és ez nagyban megkönnyíti a választást, hiszen mindenkinek más típusú a haja és a karaktere, így a vágás verzója abszolút egyénre szabható.

Ha úgy különösebben nem lelkesítenek a merészebb felkapott trendek, érdemes a nagy klasszikusokat szemügyre venned. Frizuraválasztásnál elsősorban az a legfontosabb, hogy a kiválasztott viselet megfelelően idomuljon az arcformához, személyiséghez. Éppen ezért jó megoldás, ha az örökzöld vágási és formázási technikákból merítesz ihletet!

Bob

A bobvágást senkinek sem kell bemutatni, hiszen mindenki ismeri a maximum vállig érő frizurát. Sok típusa kering a trendek között, vannak rétegezett és egyenesre vágott verziók. Bármelyiket választhatod, hiszen könnyű formázni, és a szélfútta tincsek sem okoznak problémát.

Lob

A lob népszerűsége az utóbbi pár hónapban pörgött fel ismét. Ez a vágástípus szintén nem újdonság, ma már klasszikusnak számít a frizuradivat palettáján. A nőies, félhosszú hajfazon számos izgalmat rejt magában, ami nagyban köszönhető a különféle formázási technikáknak. Viselheted egyenesen, göndörön, vagy feltűzheted egy részét.

A választékkal úgyszintén trükközhetsz, kerülhet középre, oldalra. Penélope Cruz az előbbit választotta, a fényesre vasalt tincsek remekül passzolnak a színésznő finom kisugárzásához és eleganciájához. Vékony szálú és erős, vastag tincsekből éppúgy kialakítható a lobfazon, egy körkefe segítségével és laza főnözéssel dúsabbá vagy éppen lágyabbá tehető az efféle frizura.

Pixie

A hatvanas évek slágerfrizurája évtizedek óta változatlan formában hódít. A rövid fazon népszerűsége szemernyit sem változott, csupán a vágási technikák bővültek az évek során. Twiggy kedvence sokféle formában hódít, ha inkább egy letisztultabb verziót szeretnél, akkor válaszd a klasszikus stílust, melynél a fejtetőn és a homloknál hosszabbra vannak hagyva a tincsek.

Göndör bob

A hetvenes-nyolcvanas évek közkedvelt frizurái újra népszerűek, ennek köszönhetően előkerültek a szabadabb, természetesebb formázási módok. A tükörsimára vasalt tincseket felváltották a bohókás hullámok, ez nagyban lerövidíti a reggeli készülődésre szánt időt, hiszen nem kell az állandó vasalással bajlódni.

Sikkes frufru

A frufru valódi klasszikus, nem véletlen, hogy a francia nők egyik kedvence. Sok fazont kiegészíthet, a homlokba omló rövidebb tincsek pixie-, bob- vagy lobfrizurával egyaránt viselhető. Ám az egészen hosszú hajjal is jól mutat, Jane Birkin például egyszerű frizuráját dobta fel vele. Anna Wintour ugyancsak rajong a frufruért, ő a tömött bobvágását koronázza meg vele.

Rétegezett vágás

Jennifer Aniston akár a rétegezett vágás nagykövete is lehetne, olyannyira egybeforrt a nevével ez a vágást technika. A Rachel-fazon óta már hosszabb hajviselettel láthatjuk, ám a lépcsőzetes formát nem engedte el. A hajfazon méltán népszerű, hiszen dúsabbnak mutatja a hajtömeget.

 

Kiemelt kép: David M. Benett / Getty Images. 

Képek a cikkben: Matthew Simmon, Neilson Barnard, Jamie McCarthy, Jo Hale, Ryan Emberley, David M. Benett / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés