A sikkes hajfazonok repertoárja elképesztően széles, az idei divat pedig jó hírrel szolgál azoknak, akik nem csupán a praktikumot és a stílust veszik figyelembe, hanem a vágás előnyössége éppúgy fontos számukra. Ezek a frizurák remekül passzolnak a kerek arcformához, nyújtják a vonásokat, miközben roppant trendinek számítanak.

hirdetés

Az idei frizuradivat tele van meglepetésekkel, és bár a listavezető fazonok továbbra is tartják népszerűségüket, régi klasszikusok úgyszintén felkerültek a toplistákra.

Sikkes frizurák kerek arcformához

Amellett, hogy mekkora a haj tömege, milyen a tincsek esése és mi az elképzelés a stílust illetően, az arckarakter szintén befolyásolja, hogy melyik fazon lesz a megfelelő választás. A lehetőségek tárháza igencsak széles, idén rengeteg stílus tör utat magának. A visszafogott eleganciától kezdve a vagányabb, merészebb vágásokon át egészen az egyedi megoldásokig bármi szóba kerülhet.

Egy jól eltalált vágási technika abszolút megváltoztathatja az arc karakterét. A jól eltalált frizurakialakítás kiemelheti a tekintetet és az előnyös vonásokat, ugyanakkor optikailag megnyújthatja, vagy épp szélesítheti az arcformát. Kerek arcforma esetén célszerű olyan hajstílusok közül válogatni, amelyek ellensúlyozzák a homlok és gömbölyű áll szélességét. A rövidebb és hosszabb fazonok skáláján éppúgy akadnak olyan megoldások, melyek keskenyebbnek mutatják a fejformát.

 

A bobfazonban rengeteg lehetőség rejlik. A finom hullámok megtörik az arc ívét, és ha az orcákat nem keretezi nagy hajtömeg, akkor a laza loknik slankítják a kerek formát. A short bob évek óta listavezető az aktuálisan trendi hajstílusok között, de óvatosan kell megválasztani a fazont, mert néhány változata kifejezetten szélesíti az arcot.

Ám remek trükk lehet, ha a frizura aszimmetrikus vágással készül. A választék eltolása, vagy épp a frufruval való ügyeskedés abszolút sikert arathat, ha megfelelő technikával vágják. A féloldalas frufru például keskenyíti a kerek ívű homlokot, ezáltal oválisnak tűnik az arcforma. A függönyfrufru hasonlóképp működik, optikailag megtöri a kerek vonalakat.

Hosszú frizura esetén sokszor bőven elegendő, ha a frizura egyenes vonalban keretezi az arcot. A hosszú tincsek függőlegesen vezetik a tekintetet, ezáltal keskenyítik a fejformát.

Kiemelt kép: Stefania D’Alessandro/WireImage/Getty Images.

Galéria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés