Ezek a frizurák a legdivatosabbak idén hatvan év felett. Vagány, nőies és elegáns vágások is vannak a repertoárban, bőven van miből válogatni.

hirdetés

A frizuradivat folyamatosan változik, s noha a legtöbb fazon abszolút független az életkortól, megfigyelhető, hogy az egyes korosztályokban mely vágások a legnépszerűbbek az adott szezonban. Idén a hatvan feletti nők körében egyértelműen a rövidebb stílusok tarolnak, ráadásul nem csak nőies és elegáns, hanem vagány verziók is vannak a repertoárban!

Ezek a legdivatosabb frizurák most hatvan felett

Réteges bob

Noha az elmúlt évek frizuratrendjei alapján már azt gondoltuk, hogy a bobőrület teljes mértékben lecseng 2024-re, a hatvan felett járó hölgyek körében még mindig klasszikus bobfazon az egyik legnépszerűbb választás. Mivel az idő múlásával a tincsek veszítenek tartásukból, a hajtömeg gyengébbé és ritkásabbá válik, érdemes ezt a réteges verziót választani, amitől dúsabb hatást kelt az összkép.

Aszimmetrikus bob

A bobstílusnak még nincs vége a klasszikus fazonnal, az aszimmetrikus változat éppúgy népszerű hatvan felett, nem véletlenül. Elképesztően előnyös, ráadásul egy kis izgalmas stílusfűszert visz a mindennapi megjelenésbe. Nem kell megijedni az eltérő oldalhossztól, az egyedi vágási technika ellenére egyáltalán nem nehéz karbantartani.

Látványos loknik

Idén az egyenes frizurák egy kicsit háttérbe szorulnak, jöhetnek a bohókás, játékos loknik! A hatvan feletti nők többségének valószínűleg rémisztő emlékei vannak a hajhullámosítással kapcsolatban, hiszen annak idején a dauer sokak tincseiben okozott tartós károkat. Szerencsére manapság sokkal kíméletesebb módszerek vannak a haj hullámosítására, amelyeket tényleg érdemes kipróbálni. Tartós és otthoni praktikák között éppúgy lehet válogatni.

Shullet

Nem csupán a nőies és elegáns frizurák kapnak nagy figyelmet idén, vagány fazonokra is rá lehet bukkanni a népszerűségi listán. Vannak, akik hatvan felett nem mernek kísérletezni a merészebb vágásokkal, márpedig a trendek nincsenek korhoz kötve! A menő shullet vágás tényleg szokatlan lehet egy klasszikus bob után, a shag és a mullet keveréke azonban garantáltan felpezsdíti a megjelenést. Korábban Jane Fonda ugyancsak kipróbálta, és nagyon jól állt neki!

Pixie

A klasszikus pixie-vágás szintén a vagányabb frizurák közé sorolható, noha egyértelműen ott lapul benne a finom elegancia is. Talán a legkönnyebben kezelhető fazon a listán, így annak, aki nem szeret sokat bajlódni a hajformázással, beszárítással, ez lehet a tökéletes választás.

Francia bob frufruval

A bobfazonok még mindig tudnak új stílust hozni a repertoárba, ugyanis hatvan felett most nagyon népszerű a rövidke francia bob, egy kis frufruval megspékelve. Vidám, izgalmas és nőies, de abszolút hétköznapi, mondhatnánk, hogy tökéletes választás biztonsági játékosoknak. A vonzerőnövelő hatása megkérdőjelezhetetlen.

Klasszikus félhosszú

A népszerűségi listán nem csak rövid frizurák szerepelnek, a klasszikus félhosszú vágás éppúgy remek választás most hatvan év felett. Egy kis rétegezést bele lehet vinni a formába, ettől csak dúsabb és különlegesebb hatást kelt az összkép.

A klasszikus félhosszú frizurát úgyszintén érdemes behullámosítani. Otthoni praktikákkal és tartós loknikkal éppúgy meg lehet bolondítani az átlagos hajfazont.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés