A retró trendek támogatásával a híres Diana-frizura népszerűsége is újra megugrott, de számos ikonikus smink és hajviselet lopta be magát ismét a köztudatba, melyek persze, a szépségvloggereket is sorra megihletik. Ez az Insta-sztár mesteri szinten űzi az átalakulást, múltidéző séróival és szettjeivel szinte visszaforgatja az idő kerekét.

hirdetés

Mondani szokás, hogy a divat egy véget nem érő körforgás, és egy hatalmas olvasztótégely – ennek igazsága az utóbbi években egyre erőteljesebben érezhető, hiszen sorra szivárognak és özönlenek vissza a korábbi, már lefutottnak vélt trendek, melyek egymásba olvadva teremtik meg az aktuális divat vezérfonalát.

Vannak, akik azért nosztalgiáznak szívesen, mert már megtapasztalták a múltbéli irányzatok szépségeit és hajmeresztő gegjeit, akik pedig zsenge korukból adódóan még nem vették ki a részüket a korábbi stílushóbortokból, valószínűleg az ismeretlen utáni vágyódás miatt kapnak rá a felmelegített divatmorzsákra. Ám nem csak a régi korok öltözékeit lett sikk lemásolni, hanem sokan a vintage hajviseleteket, sminkeket is lelkesen újragondolják, vagy éppen lekoppintják.

Egyes retró divatok elképesztő hirtelenséggel tettek szert nagy népszerűségre az utóbbi években, talán épp az utóbbi okok miatt. Mire kettőt pislogott az ember, már több ezrével jelentek meg a kilencvenes évek szettjei, és szinte mindennapossá vált, hogy a fodrásztól kilépve a hetvenes-nyolcvanas évek frizuráival térnek haza a nők.

Így készül a Diana-frizura: az Insta-sztár kisujjból kirázza

Diana hercegné öltözködése még ma is inspirálja a nőket, de nem csak a kedvenc ruhafazonjai vannak nagy hatással az idei trendekre, hanem az ikonikus frizurája is lázban tartja a divatkedvelőket. A korona című, nagy sikerű filmben a Dianát alakító színésznő is nagyon nőiesen viselte az egyedi hajkoronát. Nem is csodálkozunk azon, hogy ez az ügyes Insta-sztár milliós nézettséget hozott össze frizurás Tiktok-videójával, melyben a hercegné legnépszerűbb hajviseletét készíti el magának.

Rose Nora Anna egy régi magazin lapjain látható hajformázási útmutató alapján állt neki a nagy műveletnek. Ezen a képen a Diana-frizura rétegelt vágása látszik, néhány plusz információval ellátva, mégsem gondoltuk volna, hogy ennyi elég lehet ahhoz, hogy egymaga valósághűen lemásolja a hercegné haját.

 

A szóban forgó frizurával Diana kiköpött mása lett a vlogger. A mosolya és a szeme is a királyi család tagjára emlékeztette a követőit, amihez csodás szőke haja csak hab volt a tortán.

A fiatal nő már profi szinten űzi a régi korok sminkjeinek és frizuráinak lemásolását, így nem ez volt az első átalakulása. Amikor hosszú haja volt, a hetvenes évek diszkó éveit sírta vissza retró stílusú megjelenésével. A teljes koncepció kialakításában nagyban inspirálták őt az Abba zenekar énekesnői.

A svéd pop bandából az Agnetha Fältskog által sokat viselt, kék szemhéjpúderes sminket választotta ki magának Rose. Az énekesnő szőke frizurájával megegyező hullámos, frufrus hajkoronát kétféle méretű hajcsavaróval alkotta meg. Ezek után nehéz megmondani, hogy Diana, vagy Agnetha hasonmása lehetne-e inkább.

A diszkóstílus a ruhatárára is rátette bélyegét. A virágmintás holmik, a bő ingek, és a magasított derekú nadrágok elengedhetetlen kellékei a retró szettjeinek.

Rose még korábbra ment vissza az időben, és meg sem állt a hatvanas évekig. Ebben a korszakban aztán képtelenség lett volna nem belebotlani a híres Twiggy-be. Az angol származású modellt, színésznőt és énekest világszerte ismerték és szerették. Megjelenésével nem az unalmas, szokványos stílust hozta. Egészen rövid pixie hajával és népszerű sminkjével korszak meghatározó alakja volt.

Az ikonikus smink alapja egy egészen finom tusvonal, közel a szempillák tövénél, amit egy másik, a szemgödör vonalában felfestett vonal egészít ki. Ettől mélyebben ülők lesznek a szemek, amelyek színes szemhéjpúderrel kiemelve, igazán látványosan mutatnak. Utolsó mozzanatként kerül fel a szempillaspirál, majd jöhet néhány precízen felrajzolt pilla, az alsó vízvonal alatt.

Kiemelt kép: rosenoraanna/Instagram.

  • Megosztás:
hirdetés