Diana hercegné összeállításai kiapadhatatlan inspirációforrásnak számítanak. Még manapság is sokan merítenek ihletet a walesi hercegné egykori szettjeiből, hiszen a legtöbb darabja megállja a helyét a modern divatirányzatok között. Katalin hercegné úgyszintén sokszor alkalmazza a királyi család legdivatosabb tagjának a stílustrükkjeit.

hirdetés

Diana hercegné eleinte nem számított kifejezetten jól öltözöttnek, gyakran háttérbe szorult a finoman elegáns Anna hercegnő mellett. Túlságosan színes, mintás ruháit ritkán méltatták elismerő szavakkal a divatszakemberek, gyakran kritizálták a hercegné lazaságát. Kedvelte az egyszerű összeállításokat, szerette a farmert szimpla felsőrészekkel házasítani, és a merész stíluskombinációktól sem riadt vissza.

Idővel Diana megtalálta a saját stílusát, és felépített egy jól kombinálható, elegáns darabokból álló ruhatárat. A nyolcvanas évek végére már az összes magazinban szerepeltek az aktuális szettjei, a nők tömegével próbálták meg lemásolni az elegáns összeállításait. Még az elegáns megjelenésébe is belecsempészett olykor egy-egy izgalmas részletet, például a hátul kivágott ruhák divatját ő indította el a nyolcvanas években.

Katalin hercegné profin modernizálja Diana legendás összeállításait

Katalin hercegné évek óta a legjobban öltözött előkelőségek között szerepel. Nagyszerű stílusérzékkel rendelkezik, szinte sosem hibázik. Az elmúlt években kitanulta a királyi család eleganciájának alapjait és előírásait, így sohasem láthatjuk az alkalomhoz nem illő, szedett-vetett  összeállításokban. Legtöbbször letisztult szabású ruhát választ, szigorúbban veszi a szabályokat, ezért farmerben is ritkán mutatkozik.

 

A cambridge-i hercegné rendszeresen inspirálódik Diana ruhatárából, ám az elmúlt időszakban egyre több hasonló darabban láthattuk. Katalin legtöbbször a csinos kabátokat, ruhákat jeleníti meg a szereléseiben. A ruhakreációk modernizált formában bukkannak fel az öltözékeiben, hiszen a legendás összeállítások nagy része a nyolcvanas évekből származik.

Diana hercegnéhez hasonlóan Katalin is kedveli az élénk színeket és a harmonikus mintákat. Gyakran választ feltűnő árnyalatú ruhadarabot, a kiegészítőkkel úgyszintén szívesen játszadozik. Modern köntösbe csomagolva a walesi hercegné összes szettje frissnek hat, és sokszor nagy változtatásra sincs szükség.

 

Kiemelt kép: Chris Jackson – Pool / Getty Images. 

Képgaléria képei: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés