A divat ismétli önmagát, s most a nyolcvanas évek klasszikus hangulata keríti hatalmába az őszi frizuradivat sikkes fazonjait.

hirdetés

Az őszi frizuradivat a nyolcvanas évek hangulatával hódít

A retró sikk abszolút a hatalmába kerítette a divatot. A nyolcvanas évek egyedi, klasszikus hangulata ráadásul nem csupán az öltözködésben hagy nyomot. Az akkoriban népszerű frizurák éppúgy visszatérnek a 2023-as őszi divat vérkeringésébe, többek között a sokak által mikrofonsérónak emlegetett ultragöndör hajstílus is hatalmas népszerűséggel tarol idén. A rugalmasan ívelt fürtök térhódítását az újragondolt dauer, illetve tartóshullám-technikák csak még tovább erősítik.

Manapság elképesztően népszerű a különböző stílusirányzatok ötvözése. A frizurák terén is megfigyelhető, hogy a szakemberek roppant izgalmas kombinációkat alkotnak egy-egy sikkes fazon összeboronálásával. A nyolcvanas években szintén az egyediség és az extrém stíluskombók kerítették hatalmukba a trendeket, cseppet sem meglepő, hogy noha megújult formában, de az akkori sikk határozottan visszatér 2023 őszén.

A finoman lenyúló, tépett mullet fazon szintén roppant felkapott lesz. A nyolcvanas évek egyik legkedveltebb frizuráját Miley Cyrus hozta ismét divatba, ám ennek már jó néhány éve. A klasszikus focistafrizura az elmúlt időszakban alig-alig csúszott vissza a népszerűségi listán, a retró irányzatok felerősödésével azóta is stabilan őrzi pozícióját.

A vékonyra húzott, felül dús hajstílus persze nem csak rövid változatban tarol idén ősszel, a hosszabb verziókat éppúgy sokan kérik a fodrászuktól.

A látványos hullámokkal nem lehet mellényúlni idén, a klasszikus hosszú frizurát mindenki gyönyörű loknikkal turbózza majd fel. A nyolcvanas években minden a rugalmasan ívelt tincsek körül forgott, ez 2023 őszén sem lesz másként. A lényeg, hogy a hullámok már egészen a töveknél hangsúlyt kapjanak, így a frizura olyan dús hatást kap, mint a retró korszakban.

A menő shag frizura már a nyári szezont is meghódította. Nem meglepő, hogy a nyolcvanas évek hangulatától pezsgő őszi időszakban éppúgy népszerű lesz. Ha igazán retró megjelenésre vágysz, mindenképpen dobd fel egy csinos kis frufruval, na és persze néhány dögös hullámmal.

A félig feltűzött frizura és az oldalra fogott copf megújult formában térnek vissza a nyolcvanas évekből. A modernizált változatok hihetetlenül izgalmassá teszik a megjelenést. Sokan csinos kis csatokkal, vastag hajgumikkal, hajdíszekkel dobják fel az összképet, amitől tényleg igazán retró hatást kelt a frizura.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés