A mélyebb dekoltázzsal rendelkező kreációk apránként eltűnnek a kínálatból, idén már sokkal kevesebb kivágott darabbal találkozhatunk az üzletek polcain. Ám ezzel szemben a hát nélküli ruha népszerűsége fellobban, ami nőiesebbé, vonzóbbá teszi az összhatást.

hirdetés

A hát nélküli ruhák körüli felhajtás nem most kezdődött, hiszen már a harmincas években is megjelent ez a fazon. Akkoriban az estélyi ruhákat tették különlegesebbé ezzel a fordított kivágással. A hosszú ruhafazonok igazán merésznek számítottak azokban az időkben, amit a derékhangsúlyos szabás csak tovább fokozott. A kivillanó bőrfelület meglehetősen kacér volt, így a nők nagy feltűnést keltettek a sikkes kreációkban.

A trend a nyolcvanas években éledt újjá, amikor megjelentek a vörös szőnyegen a sejtelmes, hátul dekoltált darabok. Diana hercegné rajongott az efféle kreációkért, legtöbbször hosszú nyaklánccal kombinálta a kivágott hátú fazont. A merész estélyi ruhákat gyakran magas nyakkal látták el a tervezők, amelyek nagyjából a hát közepéig nyitottak voltak. A különleges anyaghasználat csak tovább fokozta ennek a szabásnak a nőiességét, az egyik legkedveltebb kelme például a törtbársony volt.

A nyári divat legnőiesebb darabjai a hát nélküli ruhák

Pár évvel ezelőtt szivárogtak vissza a vörös szőnyeges eseményekre a merész kivágások, amelyek már sokkal több bőrfelületet hagytak szabadon. A hát nélküli ruha meghatározó eleme az idei divatnak, de lenge fazonja révén, nyáron kapja majd a legnagyobb figyelmet.

A friss trendek között visszafogottabb formában jelenik meg a hátvillantás, sokszor a kreációk csak a hát egy részét hagyják szabadon. A trükkös kivágások kiegészülhetnek különféle pántokkal, masnikkal, így még szebb lesz az összhatás.

 

A csinos, romantikus ruhákat pillanatok alatt izgalmasabbá varázsolja a kivágás. Már csak a nyári meleg hiányzik a viselésükhöz.

 

Bár vannak mélyebb dekoltázsú darabok, érdemes a magasabb nyakú kreációk közül válogatni, hiszen ebben az esetben nem lesz túlságosan merész az összhatás, így jobban érvényesülhet a nőies elegancia.

 

A hátul kivágott felsőrészek szintén megjelentek a kínálatban, amelyek még sokoldalúbbak, mint az egészruhák. A tervezők a klasszikus ingeket is felturbózták a különleges szabásokkal, így igazán sikkesek, formabontóak lettek.

 

A hátvillantás igazán szexi, ám a kivágott ruhák gyakran kíméletlenül megmutatják az apróbb zsírpárnákat, bőrredőket. Érdemes időt szánni a feszesítő gyakorlatsorokra, amelyek erősítik a hát izmait, és hamar széppé, egyenletessé teszik a területet.

 

Kiemelt kép: Christian Vierig / Getty Images. 

Képek a cikkben: Keystone, Princess Diana Archive, Streetstyleshooters, Christian Vierig, Edward Berthelot, Raimonda Kulikauskiene / Getty Images.  

  • Megosztás:
hirdetés