A Jóbarátok legnépszerűbb karaktere, Rachel Green még ma is kedvelt inspirációforrás a divatimádók körében. Az a tény, hogy visszatértek a kilencvenes évek trendjei, csak újabb okot szolgáltatott arra, hogy az ember lánya ismét végignézze az említett szitkom minden részét. A hat barát visszatérése újabb divatőrületet indított el az Instán: sokan versengésbe fogtak, ki tudja a legjobban újraálmodni Rachel, Monica, és Phoebe szettjeit.

hirdetés

A kilencvenes évek közepén elindított, hat barátról szóló szitkom elképesztően nagy sikerre tett szert. A romantikus szálakkal megspékelt komikus történetek mellett az aktuális divat krémjét is elhozta a nézőknek a Jóbarátok. A műsort azonban még 20-25 év elteltével is töretlenül újranézik a hű rajongók, hiszen kötetlen, humoros jellegéből adódóan képtelen elévülni. Ha már divatról van szó, a sorozatban felsorakoztatott szetteknek sem járt még le a szavatossági ideje, hiszen a kilencvenes évek stíluselemei napjaink legnépszerűbb irányzatait táplálják.

Az idén debütált a Jóbarátok: Újra együtt című egész estés adás miatt ismét összegyűlt az ismerős csapat, hogy nosztalgiázzanak kicsit. Ez ismét fellobbantotta a rajongókban a lángot, hogy kedvenc karaktereik bőrébe bújhassanak és megalkothassák azok szettjeit.

Divatos Rachel Green-szettek, amiket nem tudunk megunni

Rachel Green, avagy a divatimádó, a fashionista. A Jennifer Aniston által játszott karakter a neves  divattervezőnek, Ralph Lauren-nek dolgozott, így kétségkívül volt érzéke az öltözködéshez. Ha csak egy-egy ruhadarabot is emelnénk ki a három főszereplő hölgy ruhatárából, mindről szempillantás alatt meg lehetne mondani, vajon melyikőjük hordhatta. Rachel szettjei mindig hozták a csinos, nőies vonalat, és időnként vagányabb, sportos stílusban is láthattuk őt a képernyőn.

Rachel ikonikussá vált megjelenéseiből válogattak a rajongók, hogy rekreálják azokat, vagy éppen csak inspirációt szerezzenek belőlük. Szerintünk szuper összeállítások születtek, a felmelegített és újraálmodott szettek abszolút nem lógnak ki a mai divatból.

A hatvanas években vált slágerfazonná a kertésznadrág, ami a kilencvenes években ismét népszerűvé vált. Rachel Green többször is magára kapta a kantáros gatyát, amikor épp lazább stílusra váltott. A rajongók minden apró részletre odafigyeltek, amikor megalkották a kedvenc karakterük lezser öltözékeit.

Jennifer Aniston sorozatbéli karakterének nem nehéz ellesni a kedvenc stíluselemeit, hiszen legtöbbször mutatós, de egyszerű összeállításokban jelent meg. Ehhez az outfithez például csak egy fekete szoknya és ing kell. Utóbbi, hogy nőies legyen, a derék vonalán megköthető, és persze, a hanyagul feltűrt ujjak is hozzátartoznak a sikkes összképhez.

Látványos ruhákban sem volt hiány a sorozatban. Ezt a szexi vörös dresszt az egyszerű szabása teszi gyönyörűvé, amihez jól passzolt a french twist nevű Rachel-frizura. Habár élénk színeket csak ritkán láthattunk rajta, ez a darab tökéletes választás volt arra, hogy elkísérje Joey-t a szappanopera díjátadójára.

Egy lelkes rajongó a lélegzetelállítóan szép, pánt nélküli sárga ruhában fotózta le magát, amin még a hímzett virágminták is helyet kaptak. Ha még ez sem lett volna elég, hogy teljes legyen a kép, beszerzett hozzá egy sminkpalettát, amin a sorozatban legtöbbet használt sminkárnyalatok szerepelnek.

Rachel egyik legnépszerűbb szettjének központi darabja az A-vonalú kockás szoknya, amit egy krémszínű, magas nyakú felsővel viselt. Extra divatossá teszi a megjelenést a térdig érő fehér zokni is, ami az amerikai kisiskoláslány uniformisra hasonlít leginkább. A Spinédzserek című filmben ez a divat nagyot tarolt, mivel számtalan alkalommal viselik benne a rakott szoknyát inggel, blézerrel és zoknival kombinálva. A rakott miniszoknya manapság újra a trendek élén áll, különösen a kockás verziói tarolnak.

A híres összeállítást még a Stranger Things sorozat sztárszínésze, Millie Bobby Brown is kipróbálta, aki fiatal kora ellenére, különösen nőies ízléssel rendelkezik.

Ez a fekete dressz a hátsó uszályától lesz egyedi és elegáns. Egy-egy varrni tudó hölgy gondolt egyet, és megalkotta a teljes mását ennek a ruhának. Mint tudjuk, az Instagram nem csak a divat visszatükrözésére alkalmas, hanem gyakran hatást gyakorol a trendekre, így nem kizárt, hogy hamarosan a tervezők is felkapják majd ezt a szabást.

Ezek a retró szettek napjainkban, az utcai viseletben is teljesen megállják a helyüket, hiszen nagyon sok márka hozza elő új kollekciójával a kilencvenes évek legdivatosabb stílusjegyeit.

Nem csak Rachel Green, hanem Monica és Phoebe öltözékeit is előveszik a divatrajongók, hogy felpezsdítsék kicsit ruhatárukat. Egyes darabokról talán nem is gondolnánk, hogy divatosak lehetnek, pedig még Ross vagy Joey felsői is belobbanthatják az ihletszikrát.

Kiemelt kép: David Hume Kennerly/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés