A cut crease szemsmink rendkívül sokoldalú, akadnak kifejezetten pepecselős és művészkedős, illetve stilizált változatai, ettől függően igencsak hosszadalmas és pofonegyszerű is lehet a készítése. Ha nappali, finom sminkben szeretnéd elsütni a szezon kedvenc trendjét, nem kell túlgondolnod a szemhéjfestést, ilyen könnyedén és gyorsan kiemelheted a tekinteted.

hirdetés

A cut crease egy igencsak látványos szemfestési technika, de nem minden esetben igényel profi sminkest a készítése. Korábban már beszámoltunk arról, hogy ebben a trendben a hatvanas-hetvenes évek népszerű szemhangsúlyos sminkverziói keverednek, ám a vonalvezetését sokkal modernebb formában tálalja az idei divat.

Az éles kontúr, főként a mélyítővonal kiemelése a cut crease lényegi pontja, ám a nappali változatainál a szemhéjpúder tökéletesen elhagyható. A hatvanas években az igéző mandulaszemeket varázsoló cicaszem volt a nőies smink alappillére, amit olykor más-más szemfestési technikákkal ötvöztek a nők. Cut crease formában a tusvonal összeér a mozgó szemhéj határán meghúzott kontúrvonallal.

Franciás cut crease szemsmink készítése pillanatok alatt

A franciás cicaszem gyakran nem erős tusvonallal, hanem barnás tónusú szemceruzával és szemfestékkel készül. A kontúrokat nem árt kissé elmosni egy puha ecsettel, viszont jobb, ha a külső szemzug elnyújtására alkalmas vonal minél határozottabb. A belső szemzug kontúrját szintén érdemes megerősíteni, ettől olyan titokzatos és kifejezetten csábító lesz a tekintet.

A mélyítővonal hangsúlyozásához puha szemceruzát használj, majd némi szemhéjpúderrel erősítsd meg, amit ecsettel viszel fel. A tökéletes mandulaformát úgy érheted el, amennyiben a szemhéjránc vonalát túlhúzod a cicaszem irányába, végül a találkozási pontjaiknál összekötöd őket.

Így is egyszerű és gyors a művelet, de még könnyebbé teheted egy szempilla-göndörítő eszközzel. Használd sablonként a cicaszem és a mélyítővonal megrajzolásakor, ennek a kis segítségnek köszönhetően még egy zsúfolt reggeli szépségrutinba is beleférhet a művelet.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés