Az elmúlt években alaposan megváltoztak a sminkelési szokások. Fokozatosan háttérbe szorult a rengeteg termékkel kivitelezett, vastag rétegeket egymásra halmozó makeup, és ismét a bőr természetes textúrája került előtérbe. Az idei uralkodó irányzatok sem térnek el a már tavaly kijelölt irányvonaltól, csupán színesebbek, izgalmasabbak a variációk. Az idei sminktrendek újdonságokat és régi klasszikusokat egyaránt bőven tartogatnak.

hirdetés

Az utóbbi évek nem kedveztek a sminkelési szokásoknak, a sok otthon töltött idő és a maszkviselés miatt a legtöbb nő el is engedte a mindennapi sminket. Egyre kevesebben választották a füstös szemsminket vagy a kontúrozással tökéletesített makeupot. Ez a trendekre is nagy hatást gyakorolt, a nagy divatházak idővel már csak leheletnyi sminkkel küldték a modelleket a kifutóra. Az alapozó, púder használata egyre inkább háttérbe szorul, ismét a bőr természetes szépsége, ragyogása kerül előtérbe.

Izgalmasak és vagányak az idei sminktrendek

Az alapozók és különféle arcpaletták népszerűségét idén a színes szemceruzák, feltűnő rúzsok és a rózsás pirosítók írják felül. Bár a természetesség a fő irány, a vidám árnyalatok üde színfoltként vannak jelen a sminktrendek között.

Elmosódott tusvonal

A tusvonal tekintetében, sokáig a precizitás számított a legfontosabbnak. Idén azonban egy kis szabálytalanság és elmosódott hatás is belefér, vagyis a szemeket már nem a hagyományos módon kell kiemelni. A mattra száradó kozmetikumokat a sminkesek ceruzára cserélték le, ezzel húzzák meg a szempillák tövébe a vonalat. Így sokkal lágyabb hatást kelt a smink, és az esetleges hibák is könnyebben korrigálhatók. A hatást tovább fokozhatod, ha egy kis ecsettel kicsit elsatírozod.

Színes szempillák

A színes szempillák nem számítanak újdonságnak, hiszen pár évtizeddel ezelőtt szinte minden nő kékre, zöldre vagy épp lilára pingált pillákkal szaladgált az utcán. A trend egy ideje már vissza-visszakacsingat, ám igazán most vált felkapottá. Mivel ez egy kifejezetten feltűnő kozmetikum, ezért a szemeket már nem szükséges tovább hangsúlyozni.

Vibráló színek

A színes szemfestékek már korábban is hódítottak, idén pedig csúcsra pörög a trend. Minden formában előkerülhetnek a vibráló makeupok. Kiemelheted a szem egy részét vagy az egészet, és az árnyalatokat is kedvedre variálhatod.

Természetes ragyogás

A bőr természetes textúrája kerül fókuszba, így idén különösen igaz, hogy a kevesebb több. Nehéz alapozó helyett inkább hibrid kencét válassz, ami egyszerre hidratál és vékonyan fed. Nem muszáj túlzásba esni, a lényeg a ragyogó arcbőr. Ha szeretnéd, egy kevés pirosítóval, szemhéjpúderral és rúzzsal varázsolhatod teljessé a megjelenésed.

Barna ajkak

A barnára pingált ajkak sem számítanak újdonságnak, húsz évvel ezelőtt már felforgatták a sminktrendeket. A csokoládészínű árnyalatok most visszatértek, a rúzsozási technika pedig kézen fogva jár az erős szájkontúrral, ami egy ideje lázban tartja a nőket.

Csak egy csipetnyi rúzs

A tökéletesre rúzsozott ajkak mellett a kissé elmosódott, hiányosnak ható festések is betörtek a sminkdivatba. Ebben az esetben a rúzs csak középre kerül fel erősebben, a széleken púderesebb hatás érvényesül.

 

Kiemelt kép: Rosdiana Ciaravolo / Getty Images. 

Képek a cikkben: Rosdiana Ciaravolo, Chris Moore/Catwalking, Selin Alemdar / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés