A cut crease szemfestés nem új keletű a sminktrendek között, a hatvanas-hetvenes években óriási népszerűségnek örvendett, majd pár évvel ezelőtt ismét visszatért, de leginkább csak az alkalmi sminkekben kapott helyet. A felkapott technika megint elszédítette a nőket, jelenleg ez a legdivatosabb festési mód.

hirdetés

Manapság a nappali sminkben is megjelenhet a cut crease szemfestés valamely finomabb verziója, de mivel igen látványos trendről van szó, leginkább az esküvői, illetve a partisminkek világában kap nagyobb szerepet. Ez a sminktechnika nem az összemosott, hanem az egymástól élesen elkülönülő világos-sötét kontrasztról szól, egész konkrétan a mélyítővonal hangsúlyozásával éri el, hogy sejtelmesen igéző, és drámai legyen a tekintet. Többféle verziója van, a csillogótól kezdve a színesig, és bár ez a look ad egy finom retró hangulatot, már rég nem úgy készül, mint a hatvanas években.

 

Akkoriban szemceruzával rajzolták át a mozgó szemhéj felett elhelyezkedő szemráncot, most azonban többféle árnyalatú szemhéjpúderrel dolgozik a sminkes, amikor sejtelmes keretbe foglalva kiemeli a tekintet. A cut crease arra is használható, hogy nagyobbnak tűnjenek a szemek, de az igéző mandulaforma éppúgy elérhető a technika segítségével.

Ez most a legmenőbb sminktrend: a cut crease szemfestés csodásan variálható

Tény, hogy kell egy kis gyakorlás egy efféle smink elkészítéséhez. Az elsődleges cél, hogy a sötét és világos tónusok szépen elkülönüljenek egymástól, ne mosódjanak össze.

A szemfestés maga nem igényel nagy előkészületeket, a szemhéj lealapozásával kezdődik a művelet. Ehhez először primert vigyél fel a festeni kívánt részekre, hogy később ne mászkáljanak el a rétegek. Arra jöhet egy világos, matt korrektor, majd világos vagy áttetsző púder.

A mélyítővonalra vidd fel a sötétebb tónust, amit kicsit érdemes eldolgozni, hogy füstös hatást keltsen. A szemránc kiemeléséhez használt tónust kissé tovább húzhatod a külső szemzugok felé, és a mandulaformájú ív kialakításához össze is kötheted egymással a két pontot. Puha ecsettel dolgozd el kissé az éles vonalakat, de arra ügyelj, hogy a világos tónusba ne fussanak bele a sötétebb árnyalatok.

A nagy babaszemekért elég, ha csak a mélyítővonalra kerül fel egy sötétebb szemhéjpúder, a szemöldökcsont alá, illetve a mozgó szemhéjra pedig világos, lazúros színt kensz fel. Megspékelheted az egészet csillámos részletekkel, selyemfényű highlighterrel, esetleg cicás tusvonallal.

A nappali cut crease szemfestés finomabb színátmeneteket kíván, jól összepasszol például a bézs és rózsaszín, a világos drapp és a mézszín, a vaj és a fahéj árnyalata. A mozgó szemhéj belső részére egy kis highlightert is felvihetsz, amitől sokkal ragyogóbb, fényesebb lesz a tekintet.

Ha buliba mész, az erőteljesebb kontrasztokat is kipróbálhatod, ám két-három árnyalatnál többet ne használj a szemsminkben, mert túl harsány lesz az eredmény.

 

Kiemelt kép és cikkfotó: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés