A cicaszem nem a sietős reggelek rutinsminkje, de ezzel a módszerrel egyszerűen megoldható, így még a remegő kezűeken sem foghat ki a művelet.

hirdetés

A cicaszem megrajzolása sokunkon kifog, bár a nappali natúr sminkekhez is remekül passzol, a reggeli kapkodásban nem lehet egyszerűen boldogulni vele. Egy könyv is megtelne azzal, hányféle módon lehet elbénázni a tusvonal meghúzását, gyakran nem oda kerül fel, ahova szeretnénk, máskor pedig cakkos lesz a széle, így addig-addig igazgatjuk, mígnem bődületesen vastag lesz.

 

Azok, akiknek gyakran megremeg a keze sminkelés közben, valószínűleg nem túl sűrűn próbálkoznak meg vele, hiszen, ha folyton vissza kell törölni, a végén még egy pandamaci sminket kap az ember, ami borzasztóan öregítheti a megjelenését. Ám a cicaszem elkészítését rengeteg praktikus módszer könnyítheti, ez csak egy a sok közül, és biztos, hogy már rég megvan hozzá az eszközöd.

Cicaszem egyszerűen: cseles módszer, ami senkinek sem okoz nehézséget

A cicaszem felrakását sablon segítheti, persze kizárt, hogy mindig kéznél – illetve fiókban – legyen egy ilyen eszköz, amikor épp szükség van rá. Házilag is készíthetsz vonalvezető sablont, illetve ragasztószalagot éppúgy használhatsz erre a célra, de ha macerásnak érzed az előkészületeket, vesd be az alábbi szemöldökcsipeszes módszert.

Hogy szimmetrikusak legyenek a külső szemzugok mentén túlhúzott tusvonalak, bemérheted a pontos helyüket, illetve szemhéjpúderrel vázlatot rajzolhatsz.

A cicaszem rém egyszerűen megoldható egy szimpla szemöldökcsipesszel. A csipesz alsó éleit – melyek szűk szöget zárnak be egymással – fesd be tussal, majd egyszerűen nyomdázd oda a körvonalat a szemekhez. A határozott körvonal nagy segítségére lehet azoknak, akiknek könnyen megremeg a keze vagy a szemhéja sminkelés közben. A vonalon belül már igazán nem okoz nehézséget a festés, két tushúzással kitöltheted a hézagokat. Így nem lesz cakkos a végeredmény, és a maszatolás kockázata jóval kisebb.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés