Gyönyörű, elegáns retró szemsmink, ami egészen a hatvanas évekig repít vissza. Nagyon egyszerű elkészíteni, és ebben a formában még a lilás burgundi árnyalat sem tűnik soknak vagy tolakodónak.

hirdetés

A retró trendek tarolnak a divatban, cseppet sem meglepő, hogy a hatvanas évek merész, ámde annál nőiesebb szemfestése is visszatért az elmúlt években. A cut crease feltűnő, egyedi és különleges, de a megfelelő árnyalatban és technikával elkészítve rendkívül elegáns és nőies hatást kelt.

A hatvanas évek a karakteres nőiesség időszaka volt. Miközben a finom sikk és a könnyed báj előtérben maradt, a játékos és kreativitással felturbózott megjelenés pezsdítette fel a divatos stílust. Nem csupán az öltözködésben, a sminkek terén is érzékelhető volt a változás, amit a kor legismertebb szépségikonjai még tovább erősítettek.

A feltűnő póklábpillákat például Twiggy hozta divatba, de a cut crease szemfestés is az ő időszakában vált elképesztően népszerűvé.

Gyönyörű retró szemsmink burgundival, egyszerűen

A retró öltözködéshez bizony retró smink dukál, ezzel a gyönyörű burgundi változattal pedig egyáltalán nem lehet mellényúlni. A cut crease tulajdonképpen egy dupla tusvonalat jelent, ám az egykor merész és határozott szemfestés modern változata már sokkal visszafogottabbnak mutatkozik.

Nem kell fekete tussal átkontúrozni a szemhéjakat, a 2024-es trendek finomabb, lágyabb vizekre eveztek. Egy vezetővonalat persze nem árt húzni egy földszínű ceruzával, ám magát a festést a szemhéjpúder adja. Ettől kicsit füstösebb és könnyedebb hatást kelt a smink, egyáltalán nem tolakodó.

Mi más lenne idén a legmenőbb szemsminkárnyalat, ha nem a burgundi? A lilával keveredő mélyvörös tónus elegáns, nőies és merész, de nem kelti egy vibráló szivárvány hatását az arcon. Ráadásul ezzel a retró technikával nem kell az egész szemhéjat kipingálni, tulajdonképpen csak vékony vonalak formájában mutatkozik meg a gyönyörű szín.

A belső szemzugok környékére csak egy kis csillogó por kerül, amitől a tekintet nyitottabbá, a megjelenés pedig még elegánsabbá válik. A hatvanas éveket idéző retró változat sokkal karakteresebb volt ennél, s bár a modern verzió sem veszítette el a cut crease lényegét, mégis nőiesebb hatást kelt.

Fontos, hogy ne fekete szemceruzát vagy tust használj a smink elkészítésekor, hiszen az túl erős kontrasztot teremtene a burgundival. A barna szépen összemosódik a lilás-vöröses árnyalattal, a cicaszem pedig visszafogott ragyogást és finom sikket kölcsönöz a megjelenésnek.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés