A tökéletes menyasszonyi ruha kiválasztása nagy macerával jár, ugyanis könnyű elveszni a fazonok és a színek között. Ám nem mindenki csinál nagy flancot az esküvőből, sőt, olykor még a sztárok is az egyszerűbb megoldást választják.

hirdetés

A sztárok esküvőit általában hatalmas figyelem övezi, hiszen az általuk választott álomruhák rengeteg stílusötlettel szolgálnak másoknak. Grace Kelly gyönyörű menyasszonyi ruhájából például ma is sokan merítenek inspirációt. Az egykori hollywoodi filmcsillag egy csipkés kreációban mondta ki az igent III. Rainier monacói hercegnek. A ruhája annyira nagy hatást gyakorolt a divatra, hogy egyesek szerint Katalin hercegnét is befolyásolta a fazon kiválasztásakor.

A filmsztárok, énekesnők vagy előkelőségek ruháját legtöbbször híres divattervezők készítik el, egyedi tervek alapján. Az egyénre szabott kreáció általában minden képzeletet felülmúl, elég csak Miranda Kerr öltözékére gondolni, vagy arra a különleges darabra, amelyben Hailey Baldwin férjhez ment.

Ám akadnak olyan hírességek, akik ezen a téren különcnek nevezhetőek, ugyanis a grandiózus ruhaköltemény helyett az egyszerűséget, és a felszabadultság érzését részesítik előnyben. Ők a hagyományokkal szakító szabásoktól sem riadnak vissza, amivel olykor felborzolják a közvéleményt.

Menyasszonyi ruha puccparádé nélkül: sztárok különleges fazonjai

Hollywood hemzseg az egyedi menyasszonyi ruháktól: ott van Bianca Jagger, aki fehér nadrágkosztümben ment férjhez, míg Audrey Hepburn egy rózsaszín ruhát választott a második esküvőjére. Az utóbbi években viszont még inkább megszaporodtak a különleges ruhák, és ezek a vagány nők bebizonyították, hogy akár még a kötött pulóver is megállja a helyét az oltárnál.

Olivia Palermo

Olivia Palermo az elsők között volt, aki népszerűségével megalapozta a divat-influenszer jelenséget. Reklámarcként, divatszerkesztőként, tervezőként és stílustanácsadóként egyaránt tevékenykedik, ennek köszönhetően pedig egyik divatbemutató első sorából sem hiányozhat. Elképesztően vagány, mégis nőies stílussal rendelkezik, amivel sokan azonosulni tudnak.

A zsigereiben van a lezser elegancia, mindig profin kombinálja a sportosabb és a nőiesebb darabokat egymással. Olivia nem hagyományos ruhában mondta ki az igent, hiszen a Carolina Herrera által tervezett átlátszó szoknyát egy vékony fonalból készült, kötött pulóverrel egészítette ki. A szerelését – Carrie Bradshawhoz hasonlóan – egy kék Manolo Blahnik cipővel tette teljessé.

Lily Allen

Az énekesnő tavaly mondta ki a boldogító igent Las Vegasban, egy igazán vagány esküvőn. A díszes vendégsereg elmaradt, csak a gyerekek voltak jelen a ceremónián. A szertartás utáni fogadást pedig az egyik gyorsétteremben tartották. Lily duplagombos, rövid Dior-ruhát viselt, amelyet rövid fátyollal egészített ki.

Keira Knightley

A kosztümös filmek koronázatlan királynőjének is tartják a színésznőt, annyiszor öltött már magára lenyűgöző ruhákat a vásznon. Ám a magánéletben sokkal egyszerűbben öltözködik, így a menyasszonyi ruháját is eszerint választotta ki.

Keira Chanel-ruhában mondta ki az igent, amelyet már előtte sokszor viselt. A pánt nélküli kreációt egy Karl Lagerfeld által tervezett kabáttal egészítette ki. A jeles nap után is többször magára öltötte a couture darabot, amelyhez igazán szép emlékek fűzik.

Amal Clooney

Amal Clooney gyönyörű menyasszonyi ruhája bejárta a sajtót, pláne, hogy egyike volt Oscar de la Renta utolsó alkotásainak. Ám a polgári szertartásra sokkal egyszerűbb kreációt választott az ara: fehér, kétrészes szettben kötötte össze az életét George Clooney-val.

Solange Knowles

Beyoncé húga igazán vagány menyasszony volt, hiszen fehér overallban, biciklire pattanva érkezett az esküvőre. A vendégek szintén fehéret viseltek, így igazán különleges volt a ceremónia.

Axente Vanessa

A magyar modell a koronavírus-járvány miatt kénytelen volt eltolni a nyári esküvőjét, ám tavaly év végén mégis megtartották a szertartást. Vanessa szintén fehér nadrágkosztümben mondta ki az igent, amelyhez a VECSEI Millinery egyedi kalapját viselte. A fotózást Budapest belvárosában tartották, és igazán nagyszerű képek készültek a friss házasokról.

Emily Ratajkowski

A meghökkentő dolgok nem állnak távol a fiatal modelltől, így a menyasszonyi ruhája is eléggé különlegesre sikerült. Emily egy retró hangulatú, narancssárga Zara-kosztümben ment férjhez, a ceremónián pedig csak a szűk család és a barátok vettek részt. Az esküvő után a fast fashion márka kétrészes kreációját azonnal elkapkodták.

Isabeli Fontana

A brazil modell a Maldív-szigeteken, egy tengerparti szertartáson fogadott örök hűséget szerelmének. A különleges helyszín egyedi menyasszonyi ruhát kívánt, így Isabeli vékony tüllből készült darabot választott, amelyet apró gyöngyök díszítenek. Az átlátszó anyag alatt bikinit viselt.

 

Kiemelt kép: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés