A rövid esküvői ruha éppen annyi lehetőséget rejt magában, mint a klasszikus hosszú fazonok. Dögös, visszafogott és nőies darabok színesítik a palettát.

hirdetés

Sokan kizárólag a polgári szertartás alkalmával viselnek rövid esküvői ruhát. Amennyiben csak az anyakönyvvezető által levezényelt esketésen, vagy épp a templomban van jelen a násznép, az ifjú pár sokszor külön, szűk körben tudja le a kötelező polgári kört. Ilyenkor a menyasszonyok nem szoktak túlzásba esni az öltözködéssel, éppen ezért választanak egy klasszikus rövid fazont, amely kellőképpen elegáns a fontos eseményhez, mégsem olyan grandiózus darab, mint amit a lagzin fognak viselni.

Sokáig ez volt a trend, ám az idei évben egyre inkább népszerűvé válnak a rövid esküvői ruhák, akár a nagyszabású ceremóniák során is. Tény, hogy a hagyományok leginkább a hosszabb, hercegnős darabokat tartják a nagybetűs ruhának, ám egy rövid fazonban éppen annyi lehetőség rejlik. A stílusa lehet dögös, visszafogott, nőies és klasszikus, az apró részletekkel elképesztően különlegessé lehet tenni a megjelenést.

2023-ban a rövid esküvői ruha is divatos

Nem ez az első esküvőszezon, amikor rövid ruhák kerülnek fel a népszerűségi lista élére. Az elmúlt években számtalan alkalommal volt már trendi a falatnyi esküvői ruha. Ám idén egészen merész, látványos formát öltött a menyasszonyi divat. Ahogy a hosszú kreációk esetében, úgy a rövidre fazonírozott dizájnban is megfigyelhető, hogy a merészebb, különlegesebb kivitelezés abszolút hatalmába kerítette a tervezőket.

Átlátszó részletek, extra mini szabások, csillogó felületek, tüllök és fodrok, gyakorlatilag minden jöhet, ami romantikussá és dögössé varázsolja a megjelenést. Noha sokan aggódnak ilyenkor, hiszen nem szeretnének túllőni a célon, 2023-ban a többet mutató, bevállalós ruhák sem számítanak extrémnek vagy túlzónak.

A galériában összegyűjtöttünk néhány elképesztően stílusos fazont a kifutóról. Klasszikus, visszafogott és merészebb darabokat éppúgy találsz a felhozatalban.

 

A rövidebb fazonok esetén sem kell lemondani a csillogásról és az extra részletekről. Idén minden mennyiségben jöhet a tüll, a puffos ujj, a csillogó anyag és a gyönyörű csipke. Az áttetsző felületek elképesztően dögössé varázsolják a ruhákat, egy hosszabb uszállyal vagy fátyollal kombinálva pedig cseppet sem tűnik túlzónak a menyasszony megjelenése.

A rövid esküvői ruha előnye, hogy nyári esküvőkön sokkal kényelmesebb, lazább viseletnek bizonyul, nem kell aggódni a kánikula miatt. Táncolni éppúgy egyszerűbb benne, pláne az abroncsos, hatalmas hercegnőruhákhoz képest. Ilyenkor a cipő is sokkal hangsúlyosabbá válik, egy kövekkel díszített, feltűnőbb darab jobban tud érvényesülni egy rövidebb szabású kreáció mellett, így ha a magas sarkú lábbelik szerelmese vagy, mindenképpen érdemes rövid ruhában gondolkodnod.

Kiemelt kép: Ekrem Serif Egeli/Getty Images for Hakan Akkaya/Estrop/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés