Az elmúlt években rengeteget csiszolódott, formálódott az esküvői divat. A trendek jóvoltából felértékelődtek a laza, kötetlen, bohém esküvők, és a környezettudatosság, valamint a kreativitás is jobban képbe került.

hirdetés

A téli esküvők kicsit kötöttebbek, ami a helyszínválasztást és a dekorációt illeti, a nyár azonban sokféle változást hoz az esküvői divatba. Három ezek közül egészen meghatározó lesz, ráadásul mindegyikük megkönnyíti egy picit a menyasszony dolgát.

A természetesség évről-évre nagy szerepet kap az esküvői trendek színterén, különösen nagy népszerűség övezi a rusztikus, bohém, vidéki hangulatú menyegzőket, melyek lényege, hogy vagy a szertartás, vagy az ünnepség a szabad ég alatt zajlik.

A felesleges puccparádék elhagyásával a menyasszony öltözékét, frizuráját és sminkjét egyaránt a kényelem, a felszabadultság, és a természetesség hatja át. A hercegnős, különleges ruhafazonok ugyan visszatérnek a divatba, de többségük jól passzol a bohém helyszínekhez is.

Esküvői divat 2020-ban: 3 változás, ami leegyszerűsíti a szervezést

Bár nem arról van szó, hogy a színes, illatos virágdíszítéseknek mostantól befellegzett, de a zöld csokrok valóban minimalizálják a vágott virágok felhasználását, és még jól is mutatnak.

Nyári esküvőn nem kis szervezést és előrelátást igényel a dekorációhoz készült virágdíszítések, valamint a menyasszonyi csokor, és a koszorúslányok virágkoszorúinak tárolása, szállítása. Gyakran hűteni kell a virágokat, hogy frissek és üdék maradjanak, és a színharmóniát úgyszintén meg kell előre tervezni.

Zöld csokrok

A menyasszony kezébe, illetve az asztalokra is kerülhet zöld csokor a 2020-as trend szerint. Az élénk, fakó és tarka levelek játékával természetes atmoszférát lehet teremteni.

Szárított virágok, bogyók, örökzöldek, kövirózsák egyaránt bekerülhetnek a kompozícióba, melyek kevesebb macerát igényelnek, mint a szirmos virágok.

Ugyanakkor, a virágokkal kombinált zöld csokrok alapja egy csodásan lágy, pasztelles színkombináció lehet.

Természetes frizurák

A feszes kis kontyokról idén megfeledkezhetnek az arák, hiszen sokkal divatosabbak a lazán leomló frizurák.

Már tavaly is hódítottak a szélfútta hatású kontyok és hajkoszorúk, most azonban a letisztult egyszerűségre kerül hangsúly. A minimalista frizura egyszerre hétköznapi és ünnepélyes, és persze egy kevéske díszítést is elbír.

Egy szépen összefésült copf, hullámos lófarok, vagy laza konty egész nap kényelmes viseletet biztosít az arának, ráadásul nem kell hosszú órákon át vesztegelni a fodrásznál a frizura miatt.

Otthonos dekorációk

Az elmúlt években nagy teret hódítottak maguknak a kreatív, ötletes, saját kezűleg is elkészíthető, DIY-dekorációk, melyek otthonosabbá, családiasabbá varázsolták az esküvői helyszíneket. Idén a zöld levelekre alapozott növénydíszítések mellett az egyedi, különleges asztali dekorációk is megjelennek.

Bár a 2020-as esküvői trendek divatszíne a pisztáciazöld, többé nem kell mindent egy vezérárnyalat köré kombinálni. Bátrabban játszhattok a fényekkel, kontrasztokkal, valamint az élénk és pasztelles színskálákkal. A lényeg természetesen a harmónia, de már nem muszáj mindenhonnan visszaköszönnie az uralkodó tónusnak, vagy tónuspárnak.

A katonásan megtervezett teríték már szintén a múlté, bátran felbukkanhatnak eltérő tányérok, kisebb és nagyobb poharak, kerti hangulatú csokrok és virágdíszek.  A környezettudatosság és fenntarthatóság szintén előtérbe kerül a 2020-as esküvői trendekben, főként a dekorációs vonalon. Pont a szabálytalanság idén a szabály, ami, ha nem is az összes terhet, de néhányat minden bizonnyal levesz a menyasszony válláról.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés