A klasszikus sellőfazonú esküvői ruha ismét meghódította a divatot, népszerűbb, mint valaha. Elképesztően izgalmas lehet a sikkes szabás, nincs ennél nőiesebb a repertoárban.

hirdetés

A sellőfazonú esküvői ruha a kínálat legnőiesebb darabja

Az idei évben számos retró fazon került vissza az utcai divat repertoárjába, a hétköznapi szettek mellett pedig az esküvői darabokat is megfertőzték az izgalmas, klasszikus irányzatok. A sellőtrend népszerűsége egyre csak nő, úgy tűnik, hogy az esküvői ruhák között szintén a toplista élére kerül.

Ha letisztult, mégis hihetetlenül dögös és dekoratív ruháról álmodozol, a sellő vonalvezetésű darabokat ne hagyd ki a számításból. A legtöbb darab nem mutat sokat, mégis sokkal jobban hangsúlyozza a nőies formákat, mint bármely másik szabás.

A hangsúly egyértelműen a karcsú derékvonalon és kerekded csípőn van, talán épp ezért mondják, hogy nincs ennél nőiesebb a menyasszonyiruha-kínálatban. Tökéletesen kiemeli a homokóraalakot, s noha abszolút határozottan követi a sziluettet, mégis rendkívül kényelmes, hiszen a lábaknak már szabadságot enged az alul kiszélesedő, drámai szoknyarésszel.

A sellőfazon tulajdonképpen kizárólag a szoknyarészre vonatkozik. A ruha felsőrésze, a hátkialakítás és a kreáció anyaga rendkívüli változatosságot enged. A menyasszony képzeletének csupán a varrónő kézügyessége szab határt. A megálmodott darab lehet csipke, letisztult selyem vagy éppen szatén, az apró részletekkel hihetetlenül izgalmassá, egyedivé varázsolható az összkép.

Sok hölgy kifejezetten tart a sellőszabástól, egyesek úgy gondolják, hogy ezek a darabok kizárólag nádszálkarcsú alkaton mutatnak jól. Ez egyáltalán nem igaz, teltebb idomok esetén éppúgy csinos és előnyös lehet a sziluettet követő esküvői ruha, az azonban tény, hogy arányos formákra van szükség, hiszen a csípő vonalát teszi a leghangsúlyosabbá.

Sellő és sellő között is van különbség. Nem mindegy, hogy milyen a ruha felső részének kialakítása, ahogy az sem, hogy a szoknyarész hol, milyen formában kezd el kiszélesedni. Az alja akár erőteljes fodrokba is átmehet. Lehet éles vágás a tapadós és a laza kontraszt között, miközben egy könnyed, finom esésű uszályba szintén átmehet az alakkövető fazon.

Érdemes több verziót felpróbálni, szélesebb testalkat vagy alacsonyabb termet esetén sem feltétlenül muszáj lemondani a drámai, csábítóan nőies, klasszikus fazonról.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés