Bár a modernizáció hullámával egyre több ázsiai országban választ a menyasszony nyugati stílusú, fehér esküvői ruhát, jellemzően továbbra is a saját tradicionális viseletének megfelelő ruhában mondja ki a boldogító igent.

Ázsiában a színes, gazdagon díszített ruha a hagyományos viselet

Az ázsiai kultúrák sokban eltérnek a miénktől, így az esküvői ruha is. Szabás, dizájn, színek tekintetében egészen elképesztőek a különbségek. Fontos szerephez jutnak a minták, amik általában valamilyen védelmező, jó szerencsét hozó funkciót töltenek be. A hímzések kidolgozására igen nagy gondot fordítanak, a gazdag díszítés monumentalitását pedig tovább fokozzák a súlyos ékszerek vagy fejpántok. Az esküvői ruha a legtöbb ázsiai országban vibrálóan színes, közös pont a piros domináns szerepe, amit a szerencsével, boldogsággal, szerencsés gyermekáldással azonosítanak.

Érdekesség, hogy a 19. század előtt nyugaton is jellemzően pirosban mentek férjhez az arák, a fehér ruha tradícióját Viktória királynő hozta divatba. Ennek a történetéről ebben a cikkben olvashatsz többet. A hófehér ruha kétségtelenül gyönyörű és nagyon szeretjük, de a galériában látható ruhakölteményekben is el tudnánk képzelni magunkat.

 

Főkép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés