Az őszi esküvői trendek még nem távolodnak el a szabadtéri helyszínek kényelemmel megfűszerezett, családias, ugyanakkor elegáns miliőjétől, ehhez igazodnak a koszorúslányruhák légiesen könnyed anyagai és fazonjai is.

hirdetés

Az esküvői trendek jelentős változásokat mutattak fel az elmúlt években, az egybekelő ifjú párok körében egyre népszerűbbek a romantikus kültéri helyszínek, a rusztikus hangulatú borvidéki kúriák, a kisebb-nagyobb családi és baráti összejövetelekre áttervezett vidéki pajták, a vízparti teraszos éttermek és a kertben felállított óriási sátrak.

A puccos, flancos, feszengős elegancia háttérbe szorult az utóbbi időszakban, az élmények javára. A menyegzők terén is felértékelődött a kötetlen, szórakoztató, felszabadult légkör, ami ugyan nem zárja ki az eleganciát, csupán más szintre emeli azt. Az őszi esküvői trendek éppúgy a játékos hangulatot helyezik fókuszba, mely magával vonja a kényelem és az ünnepi dekoráció ötvözését. A kettő nem zárja ki egymást, ugyanakkor az előkelő miliő helyett sokkal inkább a romantikus elegáns stílus hódít, amely természetes, feszengés nélküli légkört biztosít.

A fenntarthatóságot szintén sokan tartják szem előtt, és persze az esküvő költséghatékony levezénylésére, valamint a gazdaságos megoldásokra is megugrott az igény. A természetközeli, idilli hangulat, mely kiszakítja az ifjú párt és az összegyűlt násznépet a rohanó, zajos világból, és egyfajta oázist teremt köréjük, sokkal befogadhatóbbá teszi a közös ünneplés élményét.

A felhőtlen szórakozásra, az élményszerzésre, és a romantikára irányuló fókusz a menyasszony és a koszorúslányok ruhájára, megjelenésére vonatkozó irányzatokat is átírták. Az őszi esküvői trendek a lombhullató évszak leggyönyörűbb színvilágát vonultatják fel, de a semleges púder- és pezsgőszínek, a friss, üde pasztelltónusok is helyet kapnak a koszorúslányruhák és a dekorációs elemek palettáján.

Csodás képeken az őszi esküvői trendek: könnyed koszorúslányruhák, finom árnyalatok

A modoros vagy túldíszített dresszekről, sminkekről és frizurákról megfeledkezhetsz idén, ugyanis a könnyed sikk és a visszafogott elegancia veszi át az uralmat. A színek harmóniája nagy szerepet játszik az esküvőkön, az őszi szezonban az aranyszegélyű levelek, a fátyolos napsugarak, a bogyós gyümölcsök és az örökzöld fenyők színárnyalatai inspirálhatnak.

Lágy esésű koszorúslányruhák és tippek a vendégek eleganciájához

A szabadtéri esküvők általában lazább programokat ígérnek, kora ősszel, amíg az időjárás engedi, akár a piknik is szóba jöhet. Ehhez mérten az öltözék sem lehet feszengős, merev vagy kényelmetlen, de az elegáns megjelenést nem érdemes hétköznapivá leminősíteni. Továbbra is fontos, hogy a hangulat, a látvány tükrözze az ünnep különlegességét.

A koszorúslánynak felkért hölgyek körében mindig nagy kérdés, hogy mennyire érvényesíthetik saját stílusukat. Fontos, hogy jól érezzék magukat a választott ruhában, de arról sem szabad megfeledkezniük, hogy ők maguk is részesei az egységes látványvilágnak.

Bár az esküvői fotók manapság kötetlenebbek, hangulatukat illetően természetesebbek, a stílusjegyekben megfigyelhető, hogy a harmonikus színvilág és az összecsengő részletek nagy szerepet játszanak a képi történetmesélésben. Ehhez tökéletesen igazodik a koszorúslányruhák és a dekorációk trendje.

 

Ha például két vezértónusa van a terítéknek és a dekorációnak, érdemes azok alapján kiválogatni a koszorúslányok öltözékét. Két eltérő árnyalat már szabadabb mozgásteret enged a koszorúslányoknak, ki lehet választani, kinek melyik áll jobban.

A testalkati eltéréseket sem árt figyelembe venni a ruhák kiválasztásánál, talán emiatt nőtt meg annyira az igény a személyre szabottan alakítható Infinity alkalmi ruhákra, így nem kell varrónőhöz rohangálni azzal, hogy alkathoz igazítva átszabja a részleteket. A koszorúslányok korkülönbsége sem okozhat gondot, a gyerekek és a felnőttek stílusát könnyebb közös nevezőre hozni a letisztult ruhaválasztéknak köszönhetően.

A kislányok felszabadultabban érezhetik magukat a lágy anyagú, egyszerűbb fazonokban, szemben a korábbi merevített szoknyás, fodros, habos kreációkkal, melyeket nem igazán lehetett más alkalmakkor is viselni. Nem kell kis felnőttes dresszekre gondolni, mégis sok közös pont lehet a fiatal nők és a gyermekek viseletében. Például a színek és anyagok, vagy a hajdíszek hasonlósága.

Kép: Miskolczi Milán/Crystal Liget StyleShoot.

 

Ahogy a koszorúslányruhák, úgy a fejdíszek, virágkoszorúk is eltérhetnek egy-egy apró részletükben az őszi esküvői trendek szerint, elég, ha az összkép egybecsengő, nem kell minden apró részletnek tökéletesen klappolnia.

Az Infinity ruhák előnye, hogy nem csak egy alkalomra szólnak, kényelmes és formálható kialakításuknak köszönhetően bármilyen elegáns eseményhez jól passzolhatnak. Légiesen, lágyan leomló anyagok, jól variálható fazonok jellemzik az efféle dresszeket, amikben nem kell behúzott hassal végigfeszengeni az eseményt. Könnyű bennük leülni, táncolni, nagy mozgásszabadságot adnak, így az átöltözős ruha árát is megspórolhatod egy ilyen darabbal.

Az esküvői vendégek is szívesebben választanak manapság kényelmes elegáns öltözéket, a könnyed anyagú, gyengéden simogató maxiruhák például tökéletesen passzolnak az őszi esküvői trendek elveihez. Ahogy már korábban írtunk róla, a tűsarkú cipő sem alapfeltétele az elegáns összhangnak.

Idén ősszel a bogyók tónusai, a fenyőszínek, a púderes és aranyló, pezsgős árnyalatok kapnak nagy hangsúlyt, és a lenge selyemfényű anyagok a legkelendőbbek. A szatén, a muszlin, a finom tüll és csipke kellő eleganciát biztosít, így a fazonok terén a könnyed visszafogottság hódít.

Helyszín és dekoráció

A szabadtéri helyszínek a kikapcsolódásra és az ünneplésre egyaránt alkalmasak, ráadásul a természet őszi színei elképesztően jó alapot adnak a csodás dekorációhoz. Nem kell túlzásba vinni a díszítést, az élmény befogadása, a kötetlen hangulat és a kényelem nagy hangsúlyt kap, lehet izgalmas tálalásokban, gazdaságos terítékekben, a rusztikus romantikát éltető kis pihenősarkokban és fotófalakban, esetleg házilag elkészített dekorelemekben gondolkodni.

Az őszi esküvői trendek praktikussági okokból már a külső és belső terek összehangolását javasolják, például lehet egy szőlőligetben, kertben, vagy a vízparton megtartani a szertartást, de jó, ha a lagzi már egy pajtában, fűthető, esőálló sátorban, vagy egy vidéki kúria hangulatos termében, illetve fedett teraszán zajlik. Fontos, hogy védett helyre vonulhassanak a vendégek, ha az idő rosszra fordul, vagy hűvösödni kezd este. A kerttel rendelkező helyiségek tehát sokak számára előnyt jelentenek, persze ezt elsősorban a költségkeret határozza meg.

Kép: Miskolczi Milán/Crystal Liget StyleShoot.

 

Könnyebbséget jelent, hogy a dekorációt nem feltétlenül kell túltervezni. Ősszel az élővirágok mellett szárított növények, színes bogyók és falevelek is megjelenhetnek a díszítésben. Finom púderszínekkel, pezsgős vagy aranyló tónusokkal könnyebb összehangolni a különféle elemeket, de a szélben lágyan lengedező fehér drapériák is népszerű összekötőelemek.

A rózsaszínhez jól passzolnak a fenyőzöldek és a fáradtabb, hamvasabb bordós árnyalatok is. A szatén koszorúslányruhákkal összecsenghetnek a fényes felületű ülőpárnák, ugyanakkor elegendő néhány gyertyatartó és lágy textília ahhoz, hogy kényelmes, mégis elegáns és finom hangulatú teret lehessen kialakítani a vendégek számára.

A képeken szereplő ruhák: Crystal Store Budapest.

Kiemelt képek és cikkfotók: Miskolczi Milán/Crystal Liget StyleShoot.

Képgaléria képei: Crystal Liget StyleShoot/Miskolczi Milán.

  • Megosztás:
hirdetés