Az őszi esküvő egyre elterjedtebb, manapság már sok pár időzíti direkt októberre, novemberre a menyegzőt. Ez különösen akkor praktikus, ha valami természetközeli helyszínt választotok. A levelek színének változása elképesztő látványt nyújt, ami a dekorban és a tematikában egyaránt visszaköszönhet.

hirdetés

Korábban gyakoribbak voltak a tavasszal, nyáron tartott menyegzők, ám az utóbbi időben egyre népszerűbbé vált az őszi esküvő. Sokszor még októberben, novemberben is szép napos az idő, viszont nincs túlzottan meleg. Az átmeneti szezonra időzített esküvő másik nagy előnye, hogy sokszor nincs is szükség különösebb dekorelemre. A színpompás természet ugyanis remek hátteret biztosít a szertartáshoz, illetve a fotózáshoz.

Romantikus színkombinációk őszi esküvőre: ezektől lesz igazán meseszerű a nagy nap

Az őszi színpaletta a dekorhoz úgyszintén sok inspirációval szolgálhat, a díszítés tónusaihoz és hangulatához igazodhatnak a virágok és egyéb elemek is, például az ékszerek. dekorhoz úgyszintén meríthettek ihletet az őszi színpalettáról, ahogyan a virágok, egyéb elemek is igazodhatnak ehhez. Nagyon szépen mutatnak a száraz virágok, ám olyan különlegesekkel is érdemes megpróbálkozni, mint a kövirózsa vagy épp a lehullott falevelek. A különleges színkombinációk csak még tovább emelik a nap fényét.

Narancssárga és bézs

A narancssárga kifejezetten meleg szín, ezért őszi esküvőkön szinte kötelező előkerülnie. Olykor elevensége harsány feltűnőségbe csaphat át, de az e tulajdonsága szépen ellensúlyozható bézzsel, ami nyugalmat, meghittséget visz a dekorációba. A narancsnak akár több árnyalatát is használhatjátok, lehetnek világosabb, fakóbb, fáradtabb, illetve sötétebb tónusok, épp, ahogyan a fák levelei változnak.

Zöld és fehér

A zöld eleganciát sugároz, fehérrel kombinálva azonban romantikus, bájos, rusztikus összképet kaphatsz. Ősszel előkerületnek a mélyebb zöldek, jöhet egy mohazöld vagy esetleg smaragd. Nem muszáj vele túlzásba esni, bőven elég, ha csupán pár apró helyen bukkan fel a kiválasztott szín.

Bordó és kék

A bordó és a kék kombinációja elsőre szokatlannak hathat, ám a valóságban remekül mutat együtt a két szín. Egyszerre vad és romantikus. Nem muszáj mindenhol együtt szerepelniük, az is jó, ha a terítékben csak az egyik tűnik fel, az asztaldíszt pedig a másik uralja.

Magenta és bézs

A rózsaszín főként tavasszal és nyáron kerül elő, ám a mélyebb tónusok megjelenhetnek az őszi menyegzőkön. Mivel kifejezetten vibráló, nem árt vele óvatosan bánni. Ebben segít a bézs, ami visszafogja az elénk rózsaszín vadságát. Álomszép lesz ezzel a kombinációval a dekoráció.

 

Kiemelt kép: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés