A fenntarthatóság egyre nagyobb hangsúlyt kap a divat világában is. A környezetterhelés minimalizálása nem csupán az utcai öltözékek terén vált fontossá, az alkalmi darabok éppúgy készülhetnek újrahasznosított vagy környezetkímélő technikával előállított anyagból. A környezet megóvásának érdekében sokan használt, second hand menyasszonyi ruhát választanak a nagy napra, ám azoknak sem kell elkeseredniük, akik egyedi, vadiúj darabban sétálnának az oltár elé. A fenntartható anyagból készülő esküvői ruha éppúgy elképesztően különleges lehet.

hirdetés

A környezettudatosság egyre nagyobb szerepet játszik a mindennapokban, sokan pedig a nagy napon sem szeretnék mellőzni az elveiket. Vannak, akik a pazarlás elkerülése érdekében használt esküvői ruhát vásárolnak. Ám mivel minden menyasszonyi ruhának egyedi története van, tökéletesen érthető, ha az ara inkább új dresszel szeretné nyitni életének új fejezetét.

Ebben az esetben sem kell attól tartani, hogy ne adódna olyan választék, amely környezetkímélő eljárással készül, ugyanakkor az esztétikai elvárásoknak is megfelel. Vannak olyan márkák, amelyek abszolút szem előtt tartják a fenntarthatóságot, és olyan eszközökkel, anyagokkal, módszerekkel készítik el a különleges kreációkat, amelyek egyértelműen csökkentik a környezetterhelés mértékét.

 

Az ELISÉ Felt Couture különleges technikával dolgozik

A Szabó Erzsó által Budapesten alapított ELISÉ Felt Couture célja az értékmentés, átemelni a hagyományos kézművesség időtlenségét a modern nő mindennapjaiba. Minden darab kézzel simogatva és nagy odafigyeléssel készül, a ruhák éppen ezért egyediek és megismételhetetlenek. A nemezelés technikájának köszönhetően a textil létrejöttével egy időben születik maga a forma is, ez a textilszobrászat. Szabás és varrás nélkül, pusztán a gyapjú szappanos, vizes simogatásával jön létre az anyag és a különböző ruhák fazonja, formája és díszítése is.

 

Az ELISÉ Felt Couture kínálatában nyolcezer éves kézműves technikával gyártott ruhák találhatók, minimalista vonalvezetéssel, couture részletekkel. Minden darab Magyarországon készül, elsősorban a tervező, Szabó Erzsó keze által, a solymári műhely-galériában. A magyar márka esszenciája és célkitűzése, hogy természetesen könnyed, különleges textúrájú, légies, egyedi menyasszonyi ruhák készüljenek a gyönyörű arák számára.

A márka számára alapvető fontosságú a környezetterhelés minimalizálása, ezért kizárólag természetes, könnyen lebomló anyagokat vagy újrahasznosított textileket használnak. Az alkotás során nincs lehulló, felesleges anyag. Ez azt jelenti, hogy egy-egy ruha, táska előállítása során nem termelődik ruhaipari hulladék, köszönhetően a gondos tervezési folyamatnak és a nemezelés sajátos technikájának.

 

Fenntartható esküvői ruha: csodaszép darabok az új kollekcióban

Ahogy a növényeknek időre van szükségük a virágzáshoz, úgy egy kapcsolatnak is a kibontakozásához. Ezt az érzékenységet szimbolizálja az ELISÉ Felt Couture első menyasszonyiruha-kollekciója, a Bloom Collection 23’.

A nemezelt felsőrészeket selyem vagy nemezelt virágok díszítik, melyek egyenes vonalvezetésű, légies selyemszoknyákban végződnek. Tradíció, játékosság és minimalizmus találkozik a ruhákon. Különlegességük, hogy a virágok törékenységét és lágyságát idéző selyemszirmokkal és a részletgazdag nemezvirágokkal díszített selyem-nemez menyasszonyi ruhák és kiegészítők egytől egyig kézzel készültek.

 

Az ELISÉ Felt Couture menyasszonyi ruhák célja abszolút a szépség kifejezése. A márka törekvése, hogy a menyasszonyok önazonos nőnek érezzék magukat, amikor felveszik a selyem-nemez ruhájukat. Az elkészítés minden lépésében jelen van a kecsesség, légiesség, kifinomultság. A csodás darabokban benne vannak a tervező, Szabó Erzsó tizennégy éve tartó szenvedélyes kísérletezései, technikai újításai, hogy a nemezelést újrafogalmazza, valamint hogy a selyem és a gyapjú házasságát viselhető ruhakölteményekké formálja.

A kollekció darabjai egyediek, mindegyikből egyetlen darabot alkotott a tervező, melyek megvásárolhatók, vagy inspirációt adhatnak egy egészen egyedi tervezésű selyem-nemez menyasszonyi ruha készítéséhez.

 

Képek: Photon.hu

Forrás: ELISÉ Felt Couture.

  • Megosztás:
hirdetés