Elegáns alkalomra, például egy esküvőre, nem csak a tűsarkú cipők jöhetnek szóba, sőt, jobb lemondani a különösen magas, vékony sarokkal rendelkező lábbelikről, ha bizonytalanul vagy esetlenül jár bennük az ember lánya, és célszerűbb lapos talpú fazont választani. Úgy is sikkes és elegáns lehet a megjelenés, ha apró kockasarkú vagy sarok nélküli fazonra esik a választás.

hirdetés

Teljesen hétköznapi, casual típusú öltözékben még akkor sem ajánlott megjelenni egy esküvőn, ha nem luxuspartit, hanem kötetlen, családias légkörű menyegzőt sejtet a meghívó. Ugyanez vonatkozik a cipőválasztásra, ugyanis a kis méretű sarokkal vagy lapos talppal ellátott lábbelik között éppúgy akadnak kifejezetten elegáns fazonok.

Mivel nem a sarok magassága határozza meg az eleganciát, ha úgy érzed, hogy nem bírsz égimeszelő topánkában járni, jobb, ha a visszafogottabb lapos talpú cipők közül válogatsz az esküvőre. Cseppet sem leszel kevésbé sikkes a vendégek táborában, ha az alábbi tippeket figyelembe veszed.

Lapos talpú cipők esküvőre – Milyen fazonok jöhetnek szóba?

A lapos talpú kialakítás nem feltétlenül jelent egyet a mindennapi rohangálós cipővel. Bár valószínűleg mindenki volt már olyan esküvőn, ahol valaki sportcipőben jelent meg, a klasszikus elegancia szabályai szerint ez teljességgel elfogadhatatlan, még akkor is, ha színben jól passzol az adott szetthez.

Tiltólistás fazonok

Bármilyen díszes és nőies, a lapos talpú papucs nem megfelelő viselet, hiába passzol a légiesen könnyed ruhácskához, nagyon sokat elvesz az eleganciából. Ellenben a törpesarkú és az apró tömbsarkú papucsok, szandálok éppúgy hozzátesznek a nőies összképhez, mint a tűsarkú társaik. Csak éppen kényelmesebbek, és biztos, hogy a komfortos lábbelikhez szokott lábak sem veszik majd zokon a viselésüket. A magas sarkú cipők csak akkor mutatnak igazán, ha rutinosan, kecsesen jár-kel bennük az ember lánya, és nem esetlenül bizonytalankodik, görcsösen megkapaszkodva valaki karjában.

A loaferek, mokaszinok divatosak ugyan, de esküvőre nem ajánlottak, ezek a maszkulin stílusú lapos talpú cipők inkább a hétköznapi, utcai stílusú öltözékekhez passzolnak igazán.

A strandpapucsoktól kezdve a belebújós vászoncipőkig rengeteg hétköznapi verziót felsorolhatnánk, amelyeknek nincs helye egy esküvőn, de nyilván ezektől mindenki ódzkodik, ha az elegáns, nőies megjelenés kerül előtérbe. Viszont az olyan hibridfazonokat sem árt mellőzni, mint a törpesarkú lábujjközi szandál, ami nagyon trendi, de nem elegáns ruhához való. Valamint a balerinacipők utcai változatait is jobb félretenni.

Kis sarkú és lapos talpú cipők esküvőre

Nem minden balerinafazon ördögtől való, ha elegáns összeállításban gondolkodik az ember. A kicsit nyújtottabb orrú, különlegesebb anyagú és kialakítású megoldások abszolút jól passzolhatnak egy nőies, sikkes ruhához.

 

Maxiruhához azonban érdemes kockasarkú vagy törpesarkú sling cipőt választani, ami optikailag nyújtja a lábakat, különösen, ha nude árnyalatú és egy kicsit hegyesebb orrú. A keresztpántokkal szintén jól lehet játszani, hogy a lábbeli előnyös legyen, avagy optikailag ne nyomja össze a lábakat.

A képgalériában látható lapos talpú és kis sarkú cipők abszolút megfelelnek esküvőre, persze az elegáns megjelenés nem csak a cipő fazonján áll vagy bukik.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés