Egy menyegző leszervezésekor a legkisebb kiadás sem olcsó, de azért akadnak olyan kiskapuk, amelyek lehetőséget adnak arra, hogy itt-ott lefaragjatok a költségekből. Az esküvői dekoráció is ilyen, hiszen a harmonikus dizájn legfőképp nem a pénzen, hanem a kreativitáson múlik.

hirdetés

Koszorú, girland, fényfüzér, és persze temérdek virág, az autódísztől a boldogságkapun át, egészen az asztali dekorációig – a végtelenségig sorolhatnánk még az ünnepi cicoma elemeit. A virág szinte megkerülhetetlen esszenciája az egésznek, de sajnos nem olcsó mulatság, ha belevesszük, hány helyen jelenik meg a csokroktól kezdve a díszítésekig, amelyekkel gyakran reggeltől estig bíbelődnek a virágkötők.

Megdobja az árukat a tárolásuk, szállításuk is, ugyanis a nagy nap előtt a virágüzletek speciális hőmérsékleten tartják a növényeket, hogy azok szépek és frissek legyenek az egész ünnepség alatt. Aztán persze külön kis csapat kell ahhoz, hogy a helyszínen csodás színharmóniát alkotva, felépüljön és összeálljon a virágdizájn. Bár virágok nélkül nehéz elképzelni az esküvőt, rajtatok áll, hogy milyen arányban uralja a dekorációt.

Olcsó, de kreatív esküvői dekoráció: az ötletesség megtérül

A dekoráció tervezett stílusától függően, a színes látványelemeket megoldhatjátok szalagokkal, drapériákkal, szárított gyümölcsökkel, vagy akár kertből szedett, zöld növényekkel, ágakkal is. Szabadtéri esküvőkön a hangulatvilágítás is fogós kérdés, de nem muszáj tengernyi lampionnal fényárba borítani a kertet, az erdőt. A mécsesek és a fényüket visszatükröző üvegfelületek valamivel olcsóbbak, ráadásul innen-onnan beszerzett befőttesüvegek, vizeskancsók és üvegvázák is megfelelnek a célnak.

 

A rusztikus és bohó esküvői helyszínekhez kínálkozik a legtöbb spórolós, de kreatív ötlet, hiszen a vidéki báj megteremtéséhez nincs szükség puccos holmikra.

Szárított gyümölcsök, fatálak, mezei és szárított virágok egyaránt megjelenhetnek a terítékben, de azzal is sok pénzt megtakaríthattok, ha virágok helyett ágkoszorúkkal dekoráljátok a székeket, asztalokat. A székruha bérlése is felesleges kiadásnak tűnhet, hiszen még az egyszerű ülőalkalmatosságokat is bájosabbá lehet tenni egy-egy tüllszalaggal, ami bármelyik méteráruboltban beszerezhető.

Gyönyörű asztali dísz készülhet víz, virágszirmok, és úszógyertya felhasználásával, de egyre divatosabb az is, ha fűszernövények kerülnek be a képbe. Egy-egy rozmaringág a terítéket ékesítheti, ráadásul a jellegzetes aromája meghozza a vendégek étvágyát.

A boldogságkapu manapság szintén divatos alkotóeleme a szabadtéri szertartásoknak, de körbedekorálni virágfüzérekkel, bizony nem olcsó dolog. Ám azzal is látványos hatást érhettek el, ha csak elvétve jelenik meg rajta vágott virág, a kapu nagy részét pedig szélben táncoló színes, vagy hófehér drapériákkal vonjátok be. Mutatunk néhány klassz tippet, melyek inspirálhatnak benneteket!

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés