Az esküvői dekoráció nem két fillér, azonban sokat spórolhatsz, ha házilag készíted el a főbb dolgokat. A TikTokon ez a három ötlet nagyon befutott idén. Egyáltalán nem bonyolultak, nem igényelnek extra kézügyességet.

hirdetés

Az esküvőszervezésnél a legfontosabb szempont sokszor a költségvetés. Van olyan, amin egyáltalán nem lehet spórolni, pláne akkor, ha az embernek fix elképzelése van. A ruhák ára például pár tízezer forinttól egészen a csillagos égig szállhat, azonban nagyon nehéz faragni az áron, amennyiben a menyasszonynak határozott gondolatai és álmai vannak a nagy napon viselt kreációval kapcsolatban. A vacsora és az italfogyasztás is helyenként eltérő, ám nagyobb mértékű összeget maximum azzal lehet megfogni, ha kevesebb ember bulizik a lagziban.

A dekoráció sem két fillér, ráadásul manapság hatalmas divattá nőtte ki magát a részletekbe menő díszítgetés. A modern esküvőkön minden passzol mindenhez, a tortát, a szalvétát, az asztaldíszt és a menyasszonyi csokrot is összehangolják a dekorosok. Sokszor egy nagyobb rendezvényhelyszín kicsinosításáért több százezret is elkérnek a szolgáltatók, éppen ezért célszerű lehet DIY, azaz otthoni megoldásokat bevetni. Az alapanyag persze ilyenkor éppúgy pénzbe kerül, ám sokat lehet spórolni egy kis otthoni kézműveskedéssel.

A TikTokon fantasztikus ötletekkel lehet találkozni, idén ez a három házilag elkészített dekorelem a legnépszerűbb. Egyiket sem nehéz összedobni.

 

Esküvői dekoráció egyszerűen, házilag

Üdvözlőtábla

Manapság kifejezetten divatossá vált, hogy az ifjú pár egy egyedi üdvözlőtáblával köszönti a vendégeket. Általában a bejárathoz szokták letenni, a tábla mellett fotózkodhatnak a vendégek, ráadásul elképesztően fel tudja dobni és személyesebbé tudja tenni a helyszínt. A látványos, mégis modern és letisztult dekor a legtrendibb 2023-ban, a táblával sem szoktak túlzásba esni a készítők.

A videóban látható módon te is könnyedén elkészítheted az esküvői köszöntőtáblátokat, személyre szabva. Tulajdonképpen csak egy plexire és egy festékfilcre lesz szükséged a procedúrához, érdemes kézművesboltban érdeklődni a lehetőségek felől. A legtöbben a tábla hátulját egy merészebb, határozottabb színnel kenik le, hogy a fehérrel felvitt szöveg érvényesülni tudjon. Ehhez sem kell különösebb kézügyesség, nem kell pontosnak lenni. Már csak pár szál virágra, egy kis zöldre van szükség ahhoz, hogy üdítően gyönyörű legyen az eredmény.

Az állvány bármi lehet, egy festőállvány például tökéletesen megfelel a célnak.

 

Állódísz, fotófal

Az állódísz szintén hatalmas trend manapság, ez egy viszonylag nagy méretű dekoreleme a helyszínnek, sokat spórolhatsz vele, ha saját magad, házilag készíted el. Használhatsz hasonló plexitáblát, mint az előző praktikánál, vagy szimpla táblát is, tulajdonképpen a fantáziádra van bízva. Az állvány egy szimpla ruhaállvány, amit lekenhetsz bármilyen színnel, de sokan fehéren vagy éppen feketén hagyják. Csak néhány virágot kell a ruhatartóra tűzni, s máris kész a különleges, látványos dekor a nagy napra. Ha még extrábbá tennéd az eredményt, egy aranyos ledsorral romantikusabbá teheted a díszt.

 

Különleges tükör

A 2023-as év legmenőbb dekorja egyértelműen a feliratozott szelfitükör. A TikTokon rajonganak ezért az elképesztően menő DIY-dekorációért, ráadásul elkészíteni sem bonyolult. Egy állótükörre van szükség, amelyre előre elkészíttetett szövegmatrica kerül. Ez lehet név, dátum, helyszín, de egy kedves gondolat, egy útravaló a násznépnek, tulajdonképpen éppen ez az apró részlet teszi egyedivé a díszítőelemet.

A tükörben a vendégek bátran fotózkodhatnak, arról nem is beszélve, hogy csodásan mutat majd a helyszínen!

 

Kiemelt kép és cikkfotó: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés