Az egyszerűség gyönyörködtet – tartja a sokat hangoztatott mondás. Ám a menyasszonyi ruhák terén is érvényes ez az alapigazság? Kiderül a képek láttán.

Csipkés, tüllös, fodros, illetve gyöngyökkel hímzett ruhákból óriási a választék az esküvői szalonokban, de ha egyszerűségre törekszik az ember lánya, nem biztos, hogy simán megússza láblejárás nélkül a kivételes óhaját.

Persze visszafogott kreáció is akad száz meg ezer a kínálatban, ám először abban a dologban kell állást foglalni, hogy kinek mit jelent a letisztult elegancia? Annak, aki erre a stílusra esküszik, minden bizonnyal kiemelt fontossággal bír a kényelem, de a felszabadult érzés nem minden, amit egy ilyen, egyszerű vonalvezetésű ruha nyújtani tud.

Itt elsősorban a szabásra nehezedik minden hangsúly, mely mindenféle látványos cicoma nélkül teszi a dolgát, vagyis érvényesül. Precízen illeszkedik a test íveihez, vagy éppen lágyan leomló redőkkel kelt méltóságteljes benyomást.

Egy ilyen ruha az eszményi nő kisugárzásával lesz teljes, meglehet, hogy a vállfán semleges, vagy unalmas az adott darab, de pont ez az előnye, hiszen a menyasszony stílusérzékére épít, attól lesz valamilyen, ahogyan viselik.

Itt-ott sejtelmes hasítékok, kivágások, és finomra hangolt részletmegoldások vezetik a tekintetet, melyekhez különleges összetételű, előkelő kelmék szolgáltatják az alapot. A komfortérzést a lenge, szellős fazonkialakítások, és a rugalmas, mozgásteret adó szabászpraktikák biztosítják, melyek még vonzóbbá teszik a klasszikus esküvői ruhakreációkat. Amennyiben a fazon letisztult, a kiegészítők jobban fókuszba kerülhetnek, sőt ezen a téren bátran meglódulhat a fantázia.

Ha az egyszerűség híve vagy, de még mindig nem tudod, milyen ruha tetszene a szolid stíluskategóriából, az alábbi inspiráló képek körvonalat adhatnak homályos vágyaidnak.

 

Kiemelt kép: Getty Images.

Képgaléria képei: BHLDN.

  • Megosztás:
hirdetés