A tervezők tovább szövik a mesebeli romantikát: míg idén a királynők, jövő tavasszal a tündérek álomszerű stílusa kerül középpontba.

hirdetés

A Vera Wang-divatház máris lefektette a jövő tavaszi esküvői divat alapjait. Olyan kollekcióval jött elő 2020-ra, mely minden bizonnyal hatással lesz a trendek további alakulására. Idén a fenséges elegancia díszítőelemei, a királynői stílusjegyek, és a rusztikus csipkemotívumok futnak, jövő ilyenkor azonban, sokkal lágyabb irányzatokra számíthatunk, melyek festményi tüneménnyé változtatják a menyasszonyt.

A palástok, koronák, és hercegnői fazonok után, éteri könnyedségű kelmékkel számolhatunk: a francia tüll, a selyemorganza, és a makramé csipke uralja a látványt, méghozzá a legfinomabb pasztellszínekbe mártva. A többrétegű ruhák leheletkönnyedségűek, melyek tündérmesébe illő látomásnak tűnnek a halvány, mosott púderárnyalatokkal keverve, tüllös virágmotívumokkal díszítve.

Az eltúlzott virágdíszek a vállakat és a derékvonalat hangsúlyozzák, és az eszményi romantikát hirdetik a finom anyagokra ültetve. A sziluettek nyújtottak, aszimmetrikus vágásokkal, így a díszítések ellenére is hosszítják a test vonalát, az anyaghalmok játékából pedig lágy esésű redők képződnek.

A festménybe illő lookbook-fotók a New York-i Botanikus Kertben, az Orchidea Show idején készültek, és olyanok, mintha tavasztündéreket ábrázolnának. A romantikus lelkületűek örülhetnek, hiszen jövőre még káprázatosabb trendjegyekkel bővül az esküvői divat.

 

Képek: Vera Wang lookbook.

  • Megosztás: