Gyakran előfordul, hogy a menyasszony már csak az esküvői hajrá utolsó napjaiban kezd el önmagával foglalkozni, a szépségápolásban új dolgokat kipróbálni.

hirdetés

Pedig ahhoz, hogy az esküvő napján kisimult és üde legyen, a felkészülésnek már jóval előbb érdemes nekilátni. Az első és legfontosabb dolog, hogy mindennemű szépészeti újdonsággal való kísérletezést legalább egy hónappal az esküvő előtt kell elkezdeni. Ezeket tartsd szem előtt!

Aranyszabályok, amiket tarts be

Arcápolás tekintetében a mélytisztító kezelést három-négy héttel előbb ejtsd meg, hogy a bőrödnek legyen ideje az utána keletkező gyulladásból felépülni. Az épp használatban lévő, jól bevált termékeket már ne cseréld ismeretlenre, és alkalmazd őket a megszokott rutinod szerint napi rendszerességgel. A lagzi előtt két-három nappal ne felejts el radírozni, és a szemöldökszedést is ezekre a napokra halaszd. Igyál sok folyadékot, hiszen a legfontosabb a belső hidratálás.

Szeretnél vakítóan fehér mosolyt, de nincs időd a fogorvosra, esetleg érzékenyen reagált a fogínyed az előző kezelésre? Próbáld ki az otthoni fogfehérítést, amihez különböző házi módszereket alkalmazhatsz. Jó szolgálatot tehet az aktív szén, melynek használatáról itt olvashatsz bővebben, vagy akár az eper is segíthet, mint ahogyan azt korábbi cikkünkben is megírtuk. Ha fogorvos tippjeire vagy kíváncsi a témával kapcsolatban, kattints ide.

Új hajszínekkel sem érdemes kísérletezni közvetlenül esküvő előtt. Jó, ha két hónappal előtte váltasz a kiválasztott színre, majd két héttel a nagy nap előtt igazítasz rajta. Így nagyon természetes lesz a hatás. Tartós göndörítésre választhatsz keratinos, bio kezelést is, ami könnyen kezelhetővé teszi a hajat, és véd a párától.

A testmozgást se hanyagold el, ami nemcsak bomba formába hoz, de még a felgyülemlett stressz ellen is hatásos. Növeld az edzés hosszúságát, vagy, ha ez nem fér bele, iktass be a hétre több sportolós napot. Maradj a bevált edzéstervnél, és mindig bemelegítéssel kezdj, majd nyújtással zárj, hogy elkerüld az izomhúzódásokat.

Ha nyáron van a lagzi, és eldöntötted, hogy nem akarsz Hófehérke lenni, kísérletezhetsz önbarnító spray-vel, ami fokozatosan barnít, és kevésbé hagy foltokat, mint krémes verziója. Kezdd el adagolni négy héttel előbb, hogy a kettő-egy héttel korábban esedékes, végleges ruhapróbára meglegyen a befutó árnyalat. Ez bőrbarátabb megoldás, mint a szolárium, de lehet, hogy nem árt kozmetikus segítségét igénybe venned.

Amennyiben sosem próbáltál még kontaktlencsét, de a nagy napot szemüveg nélkül képzeled el, fontos tudnod, hogy a lencse próbája két hét. Ez idő alatt derül ki, mennyire érzékeny a szemed, és elképzelhető-e bármilyen probléma fellépése. Sokak szeme bevörösödik, begyullad, úgyhogy érdemes erre az eshetőségre is jó előre gondolni.

Mindezek mellett a legfontosabb, hogy aludj eleget! Legyen meg a nyolc óra, amit segíthetsz azzal, ha nem nézel tévét, és nem iszol kávét közvetlenül lefekvés előtt. Hiába a sok szépítő kezelés, ha nyűgös, fáradt és nyúzott vagy az esküvőn.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés