Bizony, 50 év felett is megéri néha kilépni a komfortzónából. Az alábbi gyönyörű nők nem hivatásszerűen űzik a modellkedést, ám a tehetséges holland fotós kedvéért nem csak a nőiességüket megörökítő portréfotókat, hanem a hétköznapi megjelenésüktől eltérő profi sminket is bevállalták. Érdemes volt, hiszen elképesztő, milyen jól mutatnak az arcukon az élénk színek! Lehet, hogy a magazinokba illő színes smink az utcán nem annyira állja meg a helyét, de kétségkívül fiatalító hatással bír.

hirdetés

A természetes hatású elegáns sminkek nagyon kifinomultan mutatnak, és csodásan fiatalítják az arcot. Azonban az erős színek viselése legalább ennyire hatásos tud lenni, bár a hétköznapokban sokan mellőzik a vibráló árnyalatú rúzsokat és szemfestékeket.

Nyilván az, ami egy fotózáson jól mutat, az utcán már kissé túlzó hatást kelthet, de egy nappali makeupba például, finomabb verzióban is bekerülhetnek az eleven tónusok. Denise Boomkens képein jól látszik, hogy a vidám, modern, színes smink milyen jól működik érett arcbőrön is, teljesen felélénkíti a megjelenést.

Színes smink 50 felett, ha profi sminkes készíti el

Ötven felett sokan megmaradnak a jól bevált smink- és frizuraviseletüknél, és csak kevesen akarnak drasztikus változástatásokat becsempészni a jól megszokott stílusukba. Boomkens különböző korú nőkről készít csodaszép fotókat, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy az életkor nem határozza meg egy nő egyéniségét, szépségét, stílusát, kisugárzását, és karizmájának erejét. A játékosság, a belső fiatalság nem feltétlenül múlik el az évek előrehaladtával.

Nem a nők alkata a lényeg a képeken, és nem is az, hogy mennyit tudnak lefaragni a korukból. Inkább a színes egyéniségük, az őszinte bájuk, és a jóízű mosolyuk került előtérbe, mellyel azt hirdetik, hogy egy nő különlegessége nem a tökéletes külsőn, és nem az évek számán múlik.

Ezek a hölgyek bátran megélik nőiességüket, és abszolút önmagukat adják a kamera előtt. Bár a fotózás kedvéért félretették hétköznapi kinézetüket és olyan profi sminkeket is bevállaltak, amelyeket ilyen formában valószínűleg nem viselnének az utcán, de a sminkes az egyéniségüket figyelembe véve, annak hangsúlyt adva alkotta meg a gyönyörű, magazinba illő makeupokat.

A vibráló neonszínekkel még a fiatalabb korosztály tagjai közül sem tud mindenki azonosulni, hiszen rendkívül harsányan mutatnak a bőrön. A lefotózott nőknek, éppen ezért jócskán ki kellett lépniük a komfortzónájukból, hogy valami egészen újban találhassanak önmagukra.

A színpompás képekről magabiztosság és energikusság sugárzik. Bizonyítva, hogy a játékosság és a lázadó stílus nem életkorfüggő, ezek az ötven, hatvan és hetven feletti nők abszolút azonosulni tudtak a színes sminkkel megbolondított külsejükkel. Bár látványos sminkeket kaptak, mégis maradt kifinomultság megjelenésükben a felfestett tusvonalak, szemhéjpúderek és rúzsok precizitása miatt.

A képek azt is egyértelművé teszik, hogy a színeknek nagy ereje van, és időnként megéri kísérletezni velük, bármennyi éves legyen az ember. Érdemes a vidám, élénk árnyalatok közül belecsempészni egyet-egyet a megjelenésbe, akár egy karkötővel, egy mintás kendővel, egy játékos fülklipsszel, vagy csillogó szemhéjpúderrel.

A piros és pink rúzs például, egy natúr sminkben is helyet kaphat a mindennapokban, nem csak különleges alkalomra kerülhet fel. A színes tusok sem korfüggők, finom formában megjelenhetnek az elegáns sminkben.

Tökéletes lesz az összkép, ha az arcon megjelenő eleven árnyalat az öltözék részleteiben is visszaköszön, viszont semmit sem szabad túlzásba vinni. Mint ahogy a képek is bizonyítják, maximum három különböző színt bír el a finom, harmonikus megjelenés, annál több már kaotikus érzetet kelt, és kirívóvá teszi a makeupot és az öltözéket.

Kiemelt képek: k.r.i.s.t.a.j.a.n.s.e.n/Instagram.

  • Megosztás:
hirdetés