Hiába árulkodó az ezüstös, őszes frizurája, a gyönyörű fotósnő korát nehéz lenne ránézésre megsaccolni. Cseppet sem profi a sminkek terén, mégis jó érzékkel találja el a fiatalító színek összhangját, amivel frissebbé és üdébbé tudja tenni megjelenését. Instagram oldalát ötveneseknek ajánlja.

hirdetés

Az 50 éves fotográfus, Luisa Dunn csodaszép fotókat készít önmagáról, melyeken a napi sminkjét és frizuraviseletét mutatja meg. A profi szelfiket az Instagramon teszi közzé, hogy bebizonyítsa, az öregedés nem feltétlenül jelent egyet a nőiesség elmúlásával.

Minden nő másképp éli meg a ráncok, ősz hajszálak megjelenését, illetve a test folytonos változását, ezért a legfontosabb, hogy felismerjék magukban a lényeget: a fiatalosság nem csupán a külsőn múlik, hiszen ez egy lelkiállapot, amit nem lehet erőltetni.

A divatos, ápolt frizura és a szép smink csak egy dolog, ami nem sokat ér, ha nem azt tükrözi, amit belül gondol magáról az ember. A bőröregedés természetes folyamat, amit lehet lassítani, de egy idő után elkerülhetetlen. Ilyenkor egy ízléses, jól eltalált fiatalító smink sokat nyom a latban, de még többet számít a mosoly és a ragyogó tekintet.

Nőies összhang erőltetettség nélkül: fiatalító sminkek ötveneseknek

Luisa Dunn képeit látva egyértelmű, hogy minden remekül összeklappol nála: mesés a frizurája, mindig szuper a sminkje, és úgy, ahogy van, egyszerűen üdítő megjelenéssel bír. A haját már régóta nem festeti, csak hamvasítja, mégis jó pár évet letagadhatna korából.

Úgy érzi, nem szükséges erőlködni azon, hogy fiatalabbnak tűnjön az ember, mert a kétségbeesett törekvés nagyon érződik a kinézeten. Inkább az számít, hogy idővel ki tudjunk békülni a tökéletlenségeinkkel.

Nemrég rövid pixie fazonra cserélte bob fizuráját, ami szintén jól áll neki, sőt, egészen elképesztő, ahogy csodás sminkjeivel és hajkiegészítőivel feldobja a külsejét.

Bár sok nő úgy véli, a nőiesség nem a haj hosszában, nem is egyfajta ruhafazonokban, vagy a magas sarkú cipőkben lakozik. Először fejben dől el, aztán persze a külsőségek is hozzátesznek.

Egy gyönyörű smink, ami harmonizál a ruha színével, illetve összecseng a viselője stílusával, egyéniségével és hangulatával, magabiztosságot ad, ám önmagában nem tesz csodát.

Az ötvenes fotográfusnő képeit mindenesetre jó nézegetni, mert stílusosak, vagányak, és rendkívül inspirálóak.

A pink és a vörös rúzs – amennyiben passzol a bőr alaptónusához – vibrálóvá teszi a megjelenést.

Finom, rózsaszín púderszínekkel és rúzzsal kombinálva, a szürke szemfesték cseppet sem teszi fáradttá, nyúzottá az arcot.

Merész választás ez a korallpiros rúzs, de gyönyörűen feldobja a finom sminket.

A barna ajkakkal nem árt nagyon vigyázni, tűpontosan meg kell találni azt a tónust, ami nem tompítja le a bőr árnyalatát.

 

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás: