Ötven felett különösen fontos a szemceruza előnyös alkalmazása. Ezek a sminktechnikák nem engedik, hogy hangsúlyt kapjanak a szemkörnyéki szarkalábak, és szépen korrigálják a kissé már megereszkedett szemvonal ívét.

hirdetés

Szemceruza ötven felett előnyösen

Ötven felett érdemes egy kicsit átalakítani a sminkelési szokásokat. Az idő múlásával az arc veszít teltségéből és a bőr textúrája ugyancsak átalakul, ebből adódóan pedig a korábban bevált és előnyös lépések nem biztos, hogy továbbra is alkalmasak lesznek egy mesés, ragyogó makeup elkészítéséhez. Az első barázdák általában az ajkak és szemek környékén jelentkeznek. A mimikai ráncok sokaknál már igen hamar elkezdenek kirajzolódni, s ilyenkor érdemes a kontúrozás és az alapozó mellett a szemceruza használatát is újragondolni.

A sminkes két profi trükköt mutat a videójában, amelyekkel abszolút hangsúlyossá tehető a tekintet, de nem lesz túlzó vagy előnytelen az eredmény. Fontos, hogy a fókusz ne a szemkörnyéki redőkön összpontosuljon. Az sem hátrány, ha a szemceruzával rajzolt vonal nem lebiggyeszti, hanem inkább megemeli a szemvonalat.

Mindkét trükköt könnyű elsajátítani, csak néhány apróságra kell figyelni ahhoz, hogy szép, esztétikus és tökéletes legyen az eredmény.

 

Az első módszer lényege, hogy a szemceruza mind a felső, mind pedig az alsó vízvonalra felkerül, azonban csak finom, könnyed formában. Ez a megoldás kevésbé látványos és markáns, abszolút visszafogott, tökéletesen passzol egy finom, hétköznapi sminkhez.

Amire azonban mindenképpen összpontosítani kell, hogy a külső szemzugban, a szemek sarkánál a két vonal mindenképpen találkozzon egymással. Az eredmény így megemeli a szemek vonalát, tágabbra nyitja a tekintetet, ezáltal üdébb és frissebb megjelenést kölcsönöz az arcnak.

A másik verzió egy fokkal látványosabb, itt egy vastagabb, feltűnőbb vonal kerül fel a szemceruza segítségével a felső szemhéjra. Fontos, hogy az ív felfelé kunkorodjon. Ezáltal a smink egyfajta liftinghatást kölcsönöz az arcnak, amitől fiatalossá, frissebbé válik a megjelenés.

A vonalat nem kell bevinni a belső szemzugig, illetve lényeges, hogy csak fokozatosan váljon szélesebbé, vastagabbá, így optikailag abszolút előnyös lesz az eredmény. A végén egy finom ecsettel el is dolgozhatod az élesen megrajzolt széleket, a füstös hatás még nőiesebbé, dögösebbé teszi az összképet.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés