A fotózáshoz készült profi smink nagyon különbözik attól, mint amit a mindennapokban viselünk. Ha valaki így szépül a sminkes keze alatt, a teljes átváltozás szinte elkerülhetetlen, hiszen az efféle maszkhatású makeup tökéletesen makulátlan bőrt eredményez, és különféle optikai csalásokkal manipulálja az arcvonásokat. Egy jó szakember mindenkiből kihozza a maximumot, és arra is képes, hogy teljesen hétköznapi nőkből magazinmodelleket varázsoljon.

hirdetés

Bár azok, akik magabiztosabban és ügyesebben forgatják a sminkecsetet, szakember nélkül is könnyedén keskenyebbé, teltebbé tehetik az arcukat egy kis kontúrozással, a fotózáshoz készült smink azonban ennél is több lehetőséget kínál. Az optikai trükkök teljes tárházát nyitja meg, igaz, erőteljes színhasználata és rétegezése miatt, utcai viseletre alkalmatlan.

Miben más a fotózásra készült smink?

Noha újabban divat lett megmutatni a valóságot, így finomodtak a magazinsminkek és a címlapokat is kevésbé retusálják, a kampányfotózások és vörös szőnyeges gálaestek alkalmával, még mindig gyakran bevetésre kerülnek a vakufényhez igazított, profi makeupok.

A sminkesek ilyenkor nem állnak meg a minden bőrhibát eltüntető, fényvisszaverő pigmenteknél, hanem egészen másképp alkalmazzák a színeket, mint mondjuk, ha nem stúdió-körülményekhez sminkelnek.

A fotózás kedvéért elkészített smink jóval erőteljesebb, persze az alapozás attól is függ, hogy természetes vagy mesterséges fényviszonyokhoz kell alkalmazkodnia. Vakuhoz, stúdióhoz például gyakran használnak meleg, sárgás színű alapozót, hogy a megvilágításban ne fehéredjen ki az arc.

A szakember a színek játékával meg tudja változtatni az arc, az áll, a homlok vagy szemek formáját, képes keskenyebbé, rövidebbé varázsolni az orrot, ezáltal egészen más karaktert ad a fizimiskának.

Teljes átváltozás: hétköznapi nőket alakított át a sminkes

A magazinokban mindenki olyan tökéletesnek tűnik, és azok a színésznők, illetve modellek, akiket csak ritkán láthatunk smink nélkül, könnyedén elhitethetik velünk, hogy mindennap ilyen ragyogó, porcelánsima a bőrük, amin nem fog az idő.

Ám elnézve az alábbi profi sminkeket, melyek teljesen hétköznapi nők arcára kerültek fel, beláthatjuk, hogy jóval nagyobb a festék ereje, mint gondolnánk.

Bár egy-egy képnél a Photoshop is bejátszik, de ez a tény nem vesz el annak igazából, hogy a profin elkészített smink teljesen megújítja a megjelenést.

Nem csak a műszempilla, és a tökéletes, matt alapozás változtatja meg az arcot, hanem számos olyan sminkes trükk, amiket a mindennapokban nem áll módunkban alkalmazni.

Az arccsontok hangsúlyozásával, a szemek tágra nyitásával, a külső szemzug feljebb húzásával, valamint a szemöldök formájának és vastagságának machinálásával, egészen más lesz az összhatás.

Ezek a makeupok jól mutatnak ugyan a fotókon, de mindennapi viselésre alkalmatlanok. Elsősorban azért, mert gyakran egy-két órát vesz igénybe a precíz felrakásuk, másrészről pedig, a több réteg maszkszerű festék gyakori viselése nem szolgálja a bőr egészségét, és természetes fényben nem nyújt túl esztétikus látványt.

Ebben a videóban felgyorsítva mutatja meg a profi sminkes, hogy egy szolid, finom vonásokkal rendelkező arcból hogyan kreál csábító vonzerejű, femme fatalét. Elképesztő átváltozás!

 

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés