Színes ruhákkal viselve gyönyörűen mutat az ősz haj, és ebben a formában biztos, hogy nem hat öregesen. Az élénk árnyalatok felpezsdítik és üdévé teszik a megjelenést, megfelelően adagolva pedig felerősítik a nőiességet.

hirdetés

Az ősz haj cseppet sem hátráltató tényezője a fiatalos és nőies megjelenésnek, és a legkevésbé sem kell szégyellve viselni. A komfortzónából kicsit kilépve ugyanis olyan gyönyörű nyárias ruhákkal lehet párosítani, amelyek fokozzák a derűs, energikus kisugárzást, és szépen kiemelik a haj ezüstös csillogását. Sokan félnek az ősz tincseik felvállalásától, mert úgy érzik, színtelenné, tompává teszik a küllemet, és fáradtnak, nyúzottnak mutatják az arcot.

Tény, hogy a szürkés, ezüstös frizura hideg hatású, így a melegebb bőrtónus üdeségét gyakran sápasztja. Ez a hatás vibráló ruhaárnyalatokkal, és derítő, fiatalító sminkkel remekül ellensúlyozható. Nem muszáj mindennek színpompába borulnia, egy barackos, korallos beütésű, natúr smink is tökéletesen teszi a dolgát, és elég egyetlen pezsdítő színt beemelni az öltözékbe, hogy élénkebb legyen az összkép.

Az ősz haj a színes ruhadarabok mellett fog leginkább ragyogni

A nyári szezon során a ruhaboltok izgalmas színkavalkáddá alakulnak, és számtalan vidám árnyalatban kaphatóak a szebbnél szebb blúzok és ruhák. Azok, akik hajlamosak megragadni egyfajta szín viselésénél valószínűleg egy fehér vagy bézs színű darab után nyúlnának, ami csöppet sem rossz döntés. Azonban, időnként akad egy-egy nyomós ok rá, hogy az élénkebb holmik is bekerüljenek a ruhatárba.

A világos színek mellett sajnos az ősz haj nem tud 100%-osan érvényesülni. Egy vakító fehér ruha mellett például a deres frizura sárgásabb, barnásabb beütései erőteljesebbnek tűnnek. A neutrális színek éppen ezért kevésbé előnyösek az átmeneti időszakban, amikor a haj az eredeti színét szürkésre vagy hófehérre váltja.

A lila és rózsaszín finom és mély árnyalataiban is extra divatosan mutat. Egy megfelelő ruhadarabbal nem lesz kislányos az összhatás, csupán frissítően hat a kisugárzásra a kifinomult szín. Az eleven tónusok esetében is érdemes mindig a bőr árnyalattípusát figyelembe venni, hiszen vannak, akiknek a hűvösebb, míg másoknak a melegebb színek állnak jól.

A pink és más neonos színek mellett az ősz haj  szinte sziporkázóan ragyog. Gyönyörű kontrasztot lehet alkotni az energikus koloritokkal, melyek roppant nőiessé varázsolják a megjelenést.

Az élénkpiros viselésével már önmagában is éveket lehet fiatalodni, és különösen nyáron, nagyon feldobja a külsőt ez a szenvedélyes szín. Azonban, ha egy kevés fehér kerül az efféle szettbe, a szexi megjelenés egy szempillantás alatt elegánssá változik.

A narancs, a napsárga, és az okkersárga is szuper választás lehet annak, aki vidámabb külsőre vágyik. A gyönyörű meleg színek bohém és nyárias hangulatot keltenek.

Ahhoz, hogy az ősz haj igazán ragyogjon, és ne tompítsa le az arcszínt, már az is elegendő, ha egy színes kiegészítő dobja fel a szettet. Vagyis nem kell túlzásokba esni, és tetőtől talpig vibráló tónusokba burkolózni. Divatos megoldás lehet például a hajráfok vagy a fejkendők viselése, amiket már számtalan kreatív módon lehet a hajba illeszteni.

Kiemelt kép: thesilverlining_1970, over50__style, ameliabackman/Instagram.

  • Megosztás:
hirdetés