A klasszikus, szürkésfekete szemsmink sok évet rápakolhat a viselőjére, ezért érett bőrre nem is ajánlják a sminkesek. Ám az újragondolt, füstös verzió megnyitja, és élettelivé teszi a tekintetet.

Néhány újítással a régi sminkszabályok felülírhatóak, így már az sem teljesen igaz, hogy ötven év felett tilos a füstös szemsmink viselése. Bár a sötét színekkel csínján kell bánni, ha nem az a cél, hogy tompává váljon a tekintet, és az sem mindegy, milyen alapozás kerül a petyhüdt szemhéjra, illetve a szemkörnyéki ráncokra.

Angie Di Battista az édesanyján mutatja be a füstös szemsmink fiatalító változatát, mely bármilyen különleges alkalomra megfelel. A sminkes esküvőre, örömanyáknak is el szokta készíteni ezt a sminket, illetve szemüveges nőknek külön ajánlja, ha azt szeretnék, hogy nagyobb hangsúlyt kapjon a tekintetük a lencse mögött.

A klasszikus füstös szemhéjárnyalással ellentétben ez a smink nem nyomja össze a szemet, inkább fiatalosan csillogóvá és élettelivé varázsolja. Sötét és világos szemekhez egyaránt jól passzol, hiszen ez a barnás, fahéjas árnyalat sokaknak remekül áll. Feldobja az arcot, kiemeli a mélyen ülő tekintetet, és elevenségével legalább öt évet lecsal a viselője életkorából.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés