Számos különleges és gyönyörű sminktrend ütötte fel a fejét az elmúlt években, ám legtöbbjük bizony precíz vonalvezetést és szakavatott, rutinos sminkvonásokat igényelt. Idén újra középpontba kerül a színes smink, de ezúttal mellőzi a bonyolult technikákat, és vízfestékre hajazó, elmosódott színhasználattal visz játékosságot a téli megjelenésbe.

hirdetés

A retró őrület a sminkeknél is megfigyelhető, hiszen egyre több klasszikus makeup került ismét a figyelem középpontjába. Ám nemcsak a nosztalgikus viseletek hódították meg a nők szívét, hanem a színpompás túlzások, és a modern megoldások is nagy népszerűségre tettek szert. Tavaly olyan újdonságokat próbálhattunk ki, mint a delfinbőr sminktrend, amihez szinte csak highlighterre van szükség.

Természetesen a finom vonalak sem mentek ki a divatból, ám az új módi egyértelműen a nyolcvanas-kilencvenes évek merész színhasználatából merít ötleteket. A technika is hasonló, hiszen nem szükséges mérnöki pontossággal felvinni a festéket, és az sem gond, ha kicsit feltűnő lesz a végeredmény.

A vízfestékszerűen felkent színes smink az új módi

A füstös szemsminkkel ellentétben, itt nem fontos a precíz satírozás, és a több réteg festéket is el lehet felejteni. Elegendő, ha csupán egy színnel van kiemelve a tekintet, így sok időt lehet megtakarítani ezzel a makeuppal. Az összhatás sokkal lágyabb, légiesebb és természetesebb lesz, ha pedig naturális színárnyalatokat választasz, akkor ez csak tovább fokozható. A finom rétegek nem fedik el túlságosan a bőr alapszínét, így szinte áttetsző, vízfestékhatású lesz a smink.

Az őszi-téli trendek között főként a bordóval és rokonárnyalataival trükköztek a sminkmesterek, ám a pasztellárnyalatok is megjelentek. A vidám tónusok színt visznek a zord napokba, és a megjelenést is sokkal fiatalosabbá, élettel telibbé varázsolják. A Dries Van Noten kifutóján a modellek elmaszatolt hatású szemfestéket viseltek, a makeupra a vörösben pompázó ajkak tették fel a koronát.

A színes smink esetében az ajkakra is hangsúly helyeződik, ám a kontúrvonalaikat nem kell mérnöki pontossággal kihúzni vagy matt rúzzsal tökéletesíteni. Elegendő egy lágyan fedő termék, ami fátyolosan színezi meg az ajkakat. A Maison Margiela már az őszi-téli kollekcióban is szívesen alkalmazta a modelleken a különleges festési technikát. Főként a feltűnőbb árnyaltokkal játszadoztak a sminkmesterek, és a szemöldök sem maradhatott ki a mókából. A lányokon a rúzs is púderes, befejezetlen hatást kelt.

A feltűnő árnyalat már önmagában is a tekintetre irányítja a figyelmet, ezért a szemtus, szempillaspirál használatát akár el is hagyhatod. A makeupot pirosítóval teheted még romantikusabbá, ám ebben az esetben sem kell túlzásba esni. A lágyan felvitt festék kiemeli az arc ragyogását, és megfiatalítja az egész megjelenést. A Missoni bohém hatású kreációihoz nagyszerűen illeszkedik az elmaszatolt festés. Az olasz divatház visszafogottan jelenítette meg a trendet, a vöröses árnyalatban pompázó makeupot akár még az utcára is viselhetjük.

Természetesen a Gucci sem maradhatott ki a mókából! A póklábpillák után a vízfesték hatású sminket sem hagyhatták ki, így ezzel is felturbózták a modellek megjelenését.

 

Bár elsőre a legtöbb look extrémnek tűnik, finom mozdulatokkal elkészítve mégsem lesz túlságosan harsány a végeredmény. Kísérletezés gyanánt érdemes púderesebb hatású rúzzsal vagy szolid pirosítóval próbálkozni. Ám a szemfestéktől sem kell félni, hiszen a satírozással finomíthatod az erős éleket.

Kiemelt kép: Pietro D’Aprano / Getty Images. 

Képek a cikkben: Peter White, Estrop, Thierry Chesnot, Pietro D’Aprano / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés