A stílus olyan, mint a jó bor: az idő múlásával érik, nemesedik. Ehhez persze, jó érzék kell, ami inspirációk beépítésével könnyedén fejleszthető, tanulható. Ez a divatfotós szabadidejében teljesen átlagos idős hölgyeket fotóz a utcán, akik 60 felett kitűnnek a tömegből ízléses megjelenésükkel.

Ari Seth Cohen fotósként dolgozik, és főleg hatvan feletti nőkről szeret felvételeket készíteni. Az elmúlt években már valóságos kis közösséget épített ki: elkezdett blogolni, könyvet írt, illetve megjelentetett egy dokumentumfilmet. Minden platformon olyan hölgyekről posztol, akik idősebb korukban is tele vannak energiával, és látszik rajtuk, hogy élvezik az életet.

Stílus, 60 felett : lenyűgöző divatfotók hétköznapi nőkről

A divatfotós a sikkes bloggerek mellett gyakran átlagos, nyugdíjas hölgyeket kap lencsevégre. A képeken látható, stílusos szereléseket viselő nők nem modellek, és nem is influenszerek, egyszerűen csak a mindennapi dolgaikat intézték, amikor a fotós leszólította őket. Természetes egyszerűséggel pózolnak a kamerának, és a felvételeken keresztül az is átjön, mennyire magával ragadó az egyéniségük.

Mindegyikük eltérő karakter, külön történet, a fotós pedig igyekszik megragadni az egyedi kisugárzásukat. Van, aki bátran, merészen vágja modellpózba magát, és van, akin látszik, nem is érti, mi olyan különleges benne.

A fotós azonban érti: egyszerűen lenyűgözi őt az a fajta zsigerből fakadó kreativitás, amivel ezek a nők összeválogatják az öltözékeik minden apró elemét. A divatos idős hölgyek a bevásárláshoz vagy a sétához egyaránt sikkes darabokat választanak, és a kiegészítőkkel sem spórolnak.

Az idős nők sokszor úgy pózolnak, mint a profi modellek. A kiváló stílus mellett átütő személyiséggel is rendelkeznek, így valószínűleg nem jönnek zavarba, ha egy kicsit jobban megnézik őket az utcán.

Szemérmesen mosolygó hölgyekből sincs hiány: számukra természetes, hogy ilyen a megjelenésük, így valószínűleg nem tudják hova tenni ezt a nagy felhajtást.

Cohen a múzsáinak tartja a hatvan feletti hölgyeket, akik csodás stílusérzékkel rendelkeznek. A játékos, színes, izgalmas megjelenés nem az életkor függvénye, sőt, idővel tökélyre fejleszthető a kreatív öltözködés. A fotós alkalmi modelljei rácáfolnak az idősebb korosztály öltözködési szokásairól kialakult sztereotípiákra.  Színes ruhákat, feltűnő kiegészítőket viselnek, és bátran sminkelnek.

 

Kiemelt kép: Ari Seth Cohen / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés