Legtöbbször a natúr, púderszínek közül válogatunk, ha mutatós sminket szeretnénk készíteni magunknak. A nyár közeledtével viszont egyre gyakrabban vágyunk valami vidámabb és különlegesebb megjelenésre. Mindezt pedig anélkül tervezzük, hogy giccsérzetet keltenénk szemfestékünkkel. A színes tusvonal ízléses változataival erre ad praktikus és egyszerű megoldást.

hirdetés

 

A klasszikus tusvonal a legnépszerűbb a szemfestési technikák között, nem is nagyon lehet kiütni a ringből, hiszen natúr sminkkel is jól működik, így nappali megjelenéshez éppúgy alkalmas. Hasonló előnyei miatt lett ekkora sikere színes változatának is. Ez az ezernyi színben pompázó sminkdivat elképesztő módon dobja fel a megjelenést, ráadásul nem igényel nagy pepecselést.

 A színes tusvonal szemhéjfestés nélkül is kiemeli a tekintetet

Az árnyalatokkal kedvünkre játszhatunk, de érdemes egyfajta egyensúlyt vagy összhangot teremteni használatukkal. A szemhéjtust harmóniába hozhatjuk szemünk, rúzsunk vagy öltözékünk színeivel, és párosíthatjuk monokróm szettekkel is, hogy ízléses keretek között maradjunk.

 

Természetesen ez a felkapott sminktechnika is megteremtette a saját praktikus megoldásait és trükkjeit, mint ahogy az a szépségápolás terén lenni szokott. A színes tusvonal esetén nyilván mindenkiben felmerül a gondolat, hogy ha a ruhájával harmonizáló sminket szeretne készíteni, akkor kénytelen lesz több árnyalatot beszerezni a szemhéjtusból.

Ez persze, drága és pazarló mulatság lenne, de nincs is rá szükség, ugyanis a folyékony szemfesték pofonegyszerűen kikeverhető otthon, akár szemhéjfestékből vagy pirosítóból.

Csupán két hozzávaló kell a színes szemhéjtus elkészítéséhez

Szükséged lesz egy duraline nevezetű pigmentfixáló primerre, és a kedvenc szemhéjpúderedre. Előbbit megtalálhatod az Inglot és a Notino webáruházainak termékei között is. Ezt a két alapanyagot összekeverve megkapod a lágy, krémes festéket, melyet egy vékony ecsettel könnyen fel tudsz kenni a szemhéjadra.

Ezt továbbálmodva alakult ki a graphic liner nevezetű trend, amely vékonyan és precízen felfestett vonalakból áll. Mintájukat tekintve számtalan változatban elkészíthetőek, csupán a képzelet szabhat határt a stílusoknak.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés