Idén nincs kék zöld nélkül, ez a színpárosítás lesz a legmenőbb tavasszal. Ha derűt érzel magadban, amikor a kék égre és a zöld fűre nézel, jusson eszedbe ez az idilli kép, amit bármikor belecsempészhetsz az öltözékedbe.

hirdetés

2020 vezető divatszíne egyértelműen a kék, de nem jár magányosan a szezonban. Csatlakoznak hozzá a zöld tónusai, melyek hidegek-melegek, fakók és színteltek, pasztellesek és mélyek, valamint vidámak és élénkek egyaránt lehetnek.

A kék mellett a zöld lesz a tavasz legütősebb színe

A kék és a zöld talán a divatvilág legrégebbi, és egyben legkedveltebb színpárosa, hiszen már az ötvenes-hatvanas években is előszeretettel alkalmazták a divattervezők.

Míg a kék friss, hűvös nyugalmat csempész be az öltözékbe, a zöld vidámsággal és élettel tölti meg az összképet, persze attól függően, hogy mely árnyalata jut érvényre.

Ám nem muszáj együtt viselni a két divatszínt: éppúgy, mint a kéknek, a zöldnek is mindenféle tónusa bekerül az idei kínálatba, így nem lesz nehéz megtalálni, melyik áll jól neked. Bár a zöld koloritok már régóta elfogadottak a lakberendezésben, sokan még mindig nehezen képzelik el őket az öltözékben.

Az élénk kék feldobja a fakó zöldet, és a khaki árnyalatokhoz éppúgy jól passzol.

A friss, üde mentakékhez az életteli kivizöld és a pasztelles pisztáciazöld illik.

Ha a most divatos zöld tónusok uralják az öltözéked, a friss barnát is bátran beemelheted melléjük, de kizárólag alárendelt pozícióban, vagyis kevesebb arányban jelenjen meg a zöldekhez képest.

A fakó zöld könnyen barátságot tud kötni a tompa, közepesen világos kékkel, míg a sötét farmerkék morózus hangulatát az élénkzöld oldja a legjobban.

Zöld, piros, kék és sárga egyszerre? Egy ilyen színösszeállítás csakis a bohócruháknál rúghat labdába. Vagy mégsem? A megfelelő arányok eltalálásával nem keltenek zavaró hatást a nagyon eltérő színek.

A fekete még a zöldet is elegánssá szelídíti, ezért érdemes gyakrabban alkalmazni ezt a színpárosítást.

Kiemelt kép: Daniel Zuchnik/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés