A pliszírozott szoknya nőies és sokoldalú viseletnek számított a nyári időszaban, és szerencsére az őszi-téli szezonban sem kell a szekrény mélyére száműzni, hiszen továbbra is a változatos, sikkes öltözködés egyik alapdarabja.

hirdetés

A pliszírozott szoknya története az 1920-as években kezdődött, amikor a nők elkezdtek rövidebb, hétköznapibb fazonokat hordani. Bár azok a szabások nagyban különböznek a mai verzióktól, egyszerű, mégis nőies variálhatóságukban megegyeznek. A kor trendteremtő női legtöbbször pulóverrel vagy blúzzal viselték az akkori darabokat.

A jelenlegi divat sok stílusjegyet őrizget a negyvenes-hatvanas évekből, amikor a redőzött szoknya viselésekor már az alak hangsúlyozása is előtérbe került. A derékvonal kiemelésére ma éppúgy alkalmas ez a ruhadarab, és az akkoriban felkapottá vált kockás minta sem idegen az aktuális trendektől.

Idén ugyanúgy a szoknyába tűrve ildomos viselni a blúzt és a kardigánt, hiszen ezzel a mozdulattal egy csapásra megalapozható a nőies megjelenés. Ám a pliszírozott kreációk most sokkal több lehetőséggel kecsegtetnek, mint korábban, ugyanis sportosan elegáns, illetve vagány, bohém verzióban sem elképzelhetetlenek.

A pliszírozott szoknya elképesztően sokoldalú

Bár egyszerűsége és sokoldalúsága révén a pliszírozott szoknya mindig divatosnak számított, az utóbbi években mégis nagyobb népszerűségre tett szert, mint eddig bármikor. Nem véletlenül, hiszen egyszerre nőies, elegáns és visszafogott, megállja a helyét az irodai összeállításokban, ugyanakkor edzőcipővel is viselhető. Szinte csak a képzelet szabhat határt a kombinálásának.

Blúzzal, inggel viselve remekül beilleszthető az irodai szettbe, kellően elegáns és nőies lesz az összhatás.

A monokróm összeállítások nemcsak divatosak, hanem kifinomultságot sugároznak. A lágy összhang eléréséért bézs kiegészítőket társíts a világos öltözékedhez.

Bár a pliszírozott szoknya kifejezetten nőies ruhadarab, az edzőcipő mégis jól passzol hozzá. A lezser elegancia kedvéért kombinálhatod pólóval, vagy inggel.

A hűvösebb reggeleken bőrdzsekivel teheted vagánnyá az összeállításod.

A hideg őszi napokon sem kell eltenned a pliszírozott szoknyát, hiszen pulóverrel éppúgy jól mutat, sőt, a rövidebb és hosszabb szárú csizmákkal is jó barátságot ápol.

Bármilyen anyag, minta és szín szóba jöhet, ha erről a ruhadarabról van szó. A különleges megoldások csak még izgalmasabbá varázsolják a szettet, és a legunalmasabbnak vélt alapdarabokból is kihozzák a maximumot.

 

Kiemelt kép: Edward Berthelot / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés