A hatvanas évek stílushangulata erősen átszövi az idei divatot, a legtöbben a retró darabokra élezik ki a szemüket, mint amilyen ez a masnis blúz, amely máris hatalmas népszerűségnek örvend.

hirdetés

A híres modell nevével fémjelzett Twiggy Dresses eredetileg csak kapszulakollekcióként indult el útján 1966-ban, ám csakhamar olyan érdeklődés övezte, hogy Twiggy elérkezettnek látta a márkaépítés idejét. Két tervezőt kért fel a feladatra, hogy alkossanak olyan ruhákat, amelyeket ő maga is szívesen visel. Bár a sikeres modell stílusa volt az alap, az aktuális divatjegyeket is figyelembe vették a kollekció elkészítésekor.

Kép: Keystone-France/Gamma-Rapho/Getty Images.

 

Amikor 1967 februárjában, Londonban bemutatásra kerültek a Twiggy nevével ellátott darabok, a modell egy kockás, masnis ruhában jelent meg az eseményen, és a ruhaállványok, székek között pózolt a fotósoknak.

Képek: Daily Herald/Mirrorpix, Express Newspapers/Getty Images.

 

Ez a bájos, empire-szabású fazon rövid időn belül ikonikussá vált a divatban, és most, kis híján hat évtizeddel később ismét a népszerűségi lista élén toporog, ám ezúttal blúz formájában hódít. Az Instagramon indult el a retró hangulatú masnis blúz őrülete, számos kreatív blogger készítette el házilag a nosztalgikus divatüzletekben felbukkanó kreációt. Kis hozzáértéssel ugyanis, simán kivitelezhető egy oversize ing átszabásával, persze, kell hozzá varrógép, illetve némi jártasság a varrásban.

A retró masnis blúz most a divatrajongók kedvence: Twiggy ruhája ihlette a fazont

Twiggy ruhájának bájos stílusa a retró divatot felelevenítő, masnis blúz képében éledt újjá, ami azonnal felkeltette a stílusbloggerek figyelmét. Az óriási érdeklődés érthető, hiszen egy könnyed tavaszi-nyári fazonról van szó, ami magába foglalja a szezon meghatározó trendjeit. A hatvanas évek divatja ugyanis erősen áthatja az idei kínálatot, emellett pedig a csinos peplumszabású felsők, valamint a masnik is visszatértek a népszerű irányzatok vérkeringésébe.

Ráadásul ez a blúztípus egy változatosan viselhető, jól kihasználható darab, amely annak ellenére, hogy karakteres múltidéző stílusjegyekkel rendelkezik, modern öltözékekbe éppúgy gond nélkül beültethető.

A vonalú rövidnadrággal, falatnyi sorttal, miniszoknyával vagy fehér farmerral egyaránt tökéletesen mutat, de a hatvanas években népszerűvé vált „strandkabátkaként” is viselhető. Avagy nyáron fel lehet kapni a fürdőruhára a vízparton, szalmakalappal kiegészítve kifogástalan strandviselet.

A leleményesebb bloggerek túlméretezett ingből, paplanhuzatból szabják ki az egyszerű fazont, és házilag készítik el varrógéppel, ám divatüzletekben ugyancsak fellelhető a retró masnis blúz.

Egyelőre elterjedtebb a külföldi online kínálatban, de biztosak vagyunk benne, hogy hamarosan a hazai piacot is eléri a divathullám.

 

Kiemelt kép: Daily Herald/Mirrorpix/Getty Images.

Cikkfotók: Keystone-France/Gamma-Rapho, Daily Herald/Mirrorpix, Express Newspapers/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés