A nyitott hátú ruha kellőképpen nőiessé varázsolja a megjelenést, mégsem túlzó vagy hivalkodó. Egy pillanat alatt felturbózza a vonzerőt.

hirdetés

A nyitott hátú ruha a legnőiesebb nyári trend

A sugárzó nőiességhez nem feltétlenül kell mély dekoltázst villantani, sőt. A ruha lehet teljesen zárt, akkor is hihetetlenül fel tudja turbózni a vonzerőt. Persze maga a fazon elképesztően sokat nyom a latban, ám egy csinos, merész hátkivágással még tovább fokozható a stílusos összkép. Manapság már nem csak az esküvői ruhák esetében jelenik meg ez a különleges szabásrészlet, az utcai divatban éppúgy gyakran bukkannak fel a gyönyörű nyitott hátú darabok.

Az idei nyár legvonzóbb szabása egyértelműen a nyitott hátú verzió. Visszafogottan mutatja meg a viselőjében rejlő nőiességet, ám kellőképpen szolid ahhoz, hogy a hétköznapokon, de akár egy munkahelyen is beleférjen az etikettbe. Bár sokan az elöl kivágott ruhákkal trükköznek, ha egy kicsit fokoznák a vonzerőt, az efféle, ejtett hátú darabok éppen olyan hatást érnek el, csak egy kicsit visszafogottabban.

Képek: Edward Berthelot/Getty Images.

 

A ruha fazonja gyakorlatilag teljesen mindegy. Lehet klasszikus A vonalú vagy éppen testhezálló az adott darab, ezt minden esetben az alkati adottságokhoz kell igazítani. A nyitott hátrész tulajdonképpen nem sokat változtat a kreáció fazonkialakításán, így az elsődleges szempont természetesen az, hogy az ember lánya jól érezze magát a csinos kis nyári ruhában.

Képek: Edward Berthelot/Getty Images.

 

A hasonló fazonú nyitott hátú darabok között hatalmas különbség lehet. A hátkivágás formája és mérete nagyban meghatározza, hogy az adott darab kényelmes lesz-e, és csinosan mutat-e viselőjén. A hát kidolgozottságát és formáját mindenképpen célszerű figyelembe venni. Az is sokat számít, hogy alma-, körte-, homokóra- vagy éppen fordított háromszög alkatról van szó. A vállakkal lehet szuperül trükközni, ugyanis a puffos ujjak például remekül ellensúlyozzák a mélyen szabott hátrészt.

Képek: Edward Berthelot/Getty Images.

 

Manapság a vékony keresztpántos és a nagy masnis darabok egyaránt tarolnak, a nyitott hát egy fokkal visszafogottabbá válik a laza kis pántoknak köszönhetően. A nyári szezonban ráadásul nem csak nőies és sikkes viseletnek számítanak az efféle ruhák, melegebb napokon kifejezetten komfortosak is, nem véletlen, hogy ennyire népszerűvé váltak az elmúlt időszakban. Azon sem kell aggódni, hogy a melltartó kivillan a ruhából, ugyanis számtalan trükk található már az interneten, amelyek segítségével abszolút elrejthető a fehérnemű, az üzletek kínálatában pedig szuper hát nélküli alternatívákra lehet lelni.

Képek: Streetstyleshooters/Getty Images.

 

Kiemelt kép: Edward Berthelot/Getty Images.

Cikkfotók: Edward Berthelot/Streetstyleshooters/Getty Images.

  • Megosztás: