Ezek a tavaszi nadrágfazonok roppant csinosak, ráadásul könnyedén beilleszthetők a sikkesen laza és elegáns stílusokba. Divatosak, és nem csak a húszas-harmincas korosztályt szólítják meg, éppúgy könnyedén betalálnak ötven év felett.

hirdetés

Sikkes tavaszi nadrágfazonok, melyeket érdemes bevetni 50 felett

Szerencsére már senkinek nem kell korosztálybéli skatulyák szerint összeállítani a ruhatárát, azonban vannak olyan fazonok és kombinációk, amelyek bizonyos életszakaszban még különlegesebbé teszik a megjelenést. Leginkább alkatfüggő, hogy kinek mi áll jól, így többnyire az alapján célszerű kiválasztani a megfelelő darabot, ám az aktuális trendekről sem kell lemondani a válogatáskor.

Az idei tavaszi divat igencsak változatos palettával szolgál, ami a nadrágfazonok esetében is abszolút megfigyelhető. Noha egyértelműen a széles szárú szabás az, ami vezeti a népszerűségi listákat, 2023-ban gyakorlatilag semmivel nem lehet mellényúlni.

Bár vannak, akik idővel már nem szívesen kísérleteznek a legújabb trendekkel és a különlegesebb divatelemekkel, egyes darabokkal megéri próbát tenni, ugyanis ízléses összeállításokba ültetve frissebbé és sikkesebbé teszik a megjelenést. Ötven év felett ezek a fazonok például abszolút telitalálatnak bizonyulnak!

 

A vonalú, széles szárú fazon

Az A vonalú nadrágok nem ellenségei a letisztultan nőies és a játékos, bohó öltözékeknek sem. A finoman szélesedő szabás optikailag előnyösen formálja az alakot, ha magas derékkialakítással társul, alaknyújtó hatása még inkább érvényesülni tud. Mivel ezek a nadrágok csupán a lábszár környékén válnak szélessé, még túlméretezett blúzokkal is csodásan mutatnak.

Az efféle nadrágfazonok abszolút a karcsú derékvonalra terelik a fókuszt, igazi jolly jokerek. Akár magas sarkú cipővel, akár egyszerű edzőcipővel remekül mutatnak, sőt, még a nadrág anyaga sem számít. Legyen szó egy hétköznapi farmerről vagy könnyed, elegáns darabról, az A vonalú szabás mindig nyerő!

Egyenes szárú megoldások

Nem csak ötven év felett igaz, hogy a klasszikus egyenes szárú nadrágok a megfelelő kombinációban kifejezetten előnyösen formálják a sziluettet, ám tény, hogy ebben az életszakaszban igazán jó választásnak bizonyulnak. Kellőképpen visszafogottak, kényelmesek, mégsem mellőzik a nőiességet.

Noha alapvetően nem emelik ki az alakot, az nem azt jelenti, hogy előnytelenül összenyomnák a lábakat, sőt, egyenes vonalvezetésükkel nyújtják a sziluettet. A megfelelő derékhosszal szabott nadrágok abszolút csinossá varázsolják az összhatást, különösen akkor, ha sikkes blúzokkal kombinálódnak. Egy szimpla póló mellett sportosnak tűnnek, blézerrel párosítva azonban elegáns darabbá avanzsálnak.

Feszülős nadrágok

Habár idén a szélesebb szárszabás a listavezető, a szűk farmereket sem kell a szekrény mélyére száműzni. Ötven felett éppúgy előnyösen mutathatnak a tapadós nadrágok, ugyanis sokkal inkább fókuszba helyezik a formás lábakat, mint a bő fazonú társaik.

Hatalmas előnyük, hogy remekül harmonizálnak a túlméretezett felsőkkel is, ám a szűk blúzok és egyszerű pólók mellett szintén csodásan mutatnak. Magas sarkú cipővel vagy edzőcipővel egyaránt stílusos hatást keltenek, csupán az életkor miatt egyáltalán nem érdemes lemondani róluk, sőt!

Laza, baggy szabás

A lazább szabás sokkal kényelmesebb, s bár alapvetően lezser hatást kölcsönöz a megjelenésnek, a megfelelő darabokkal kombinálva a nőiesség is előcsalogatható belőle. A baggy nadrágok kifejezetten trendinek számítanak, az elmúlt időszakban hihetetlenül felkapta őket a divat, összességében tehát megérdemelnek egy esélyt.

A széles lábszárszabás miatt célszerű feszülősebb, testhez simuló vagy éppen karcsúsított blúzokkal kombinálni őket. Ha alul és felül is a laza vonalvezetés dominál, a nőies vonalak könnyedén elveszhetnek a rétegek alatt, ami nem csak ötven felett bír stílusromboló hatással, ugyanis így háttérbe szorul a nőiesség és diszharmóniát teremt maga az öltözék.

Kiemelt kép és cikkfotó: Jeremy Moeller/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés