Bár sok helyen nem elvárás kiskosztümben dolgozni, akadnak még olyan munkahelyek, ahol a dresscode a hétköznapi, lezser eleganciát írja elő. A fekete-fehér színpáros valamely kombinációján kívül számos nőies, letisztult variáció kínálkozik, amellyel sokoldalúan megoldható az irodai szettek kérdése.

A fekete-fehér mindig biztos megoldás, de ezen kívül a pasztellszínek és a visszafogottabb minták éppúgy szóba jöhetnek. A textúrákkal szintén jól lehet játszani, a kosztüm- és szövetanyagon kívül más is viselhető elegánsan. A lényeg csak abban van, miként párosítjuk egymással az adott ruhadarabokat. Alább mutatjuk, hogyan hozhatod ki a maximumot a smart casual alapú szettekből. Ez a kategória a mindennapi öltözködésünk elegánsabb vonalát jelenti.

Szupernőies irodai szettek változatosan

Egy sötét színű pliszírozott szoknya mindig sikkes, fehér inggel és bézs színű magassarkúval párosítva nagyszerű kombináció. Ám lazább irodákban ma már a rövidnadrág sem számít tilos darabnak, persze nem mindegy, milyen a fazonja és az anyaga. A hosszított, A-vonalú kreációk blézerrel, blúzzal kombinálva úgyszintén megállják a helyüket a munkahelyen, amennyiben a comb nagy részét takarják. Ráadásul melegebb őszi napokon még simán kihasználhatod őket.

A szoknya-blúz párosa kortalan viselet, és számos lehetőséget tartogat. A kiegészítők játékával bátran alakíthatod az öltözéked stílusát.

Ez az egyszerű drapp színű szett tökéletes választás, ha felszökik a nappali hőmérséklet. Hűvös reggeleken blézerrel, vagy vékony, derékban megkötős kardigánnal egészítheted ki.

A tyúklábminta örök klasszikus és elegáns, ami jó harmonizál fekete darabokkal.

A tyúklábmintán kívül más mintázatok is szóba jöhetnek, ha letisztult darabokkal kombinálod.

A mintás kosztüm izgalmas és nem vész el az eleganciája akkor sem, ha fehér sportcipővel viseled.

Egy tweed kabátka nem hiányozhat az elegáns gardróbból.

A finom pasztellszínek kombinációja is lehet stílusos és elegáns.

Ha belefér a farmer, egy ilyen szettel nem lehet mellélőni. Színben harmonizáló magassarkúval még nőiesebb.

A ceruzaszoknya örök klasszikus, a hidegebb napokon bátran viseld egy letisztult kötött darabbal.

Az élénkebb színek is tökéletesen illenek egy elegáns szetthez.

A feketét bézzsel, vibráló árnyalatokkal egyaránt kombinálhatod. Az utóbbi változatnál ügyelj a színarányokra: visszafogottabbnak tűnik a megjelenésed, ha a sötét tónus kerül túlsúlyba.

Főkép: Getty Images/Christian Vierig.

  • Megosztás:
hirdetés