A nyolcvanas években népszerűvé vált bermuda tavaly egy egészen új oldalát mutatta meg a divatban, idén pedig még nagyob hangsúlyt kap az újragondolt fazonban rejlő nőiesség.

hirdetés

A nyári hőségben kétségkívül felértékelődnek a kényelmes viseletek, így gyakran háttérbe szorul a nőiesség. Ám egyiket sem kell sutba dobni a másik javára, ugyanis a sikkes megjelenés komfortos ruhadarabokkal éppúgy megvalósítható. Ebben nagy segítségedre lehet a bermuda, mely visszafogott összeállításokba éppúgy belekerülhet.

Amikor igazán belobban a meleg, a hosszú nadrágok szóba sem jöhetnek, ám nem mindenki rajong a falatnyi, fenékvillantós sortokért. Arról nem is beszélve, hogy ezek a darabok a munkahelyre sem alkalmasak.

A változatos, izgalmas nyári irányzatoknak köszönhetően ez a dilemma jóformán elfelejthető, mivel visszatért a nyolcvanas évek nagy kedvence, a bermuda, amit roppant egyszerű nőiesen variálni.

Sikkes szettek, amelyekben jól mutat a bermuda

Sok nő óvakodik a bermuda viselésétől, mivel a rossz helyen elvágott nadrág képes rövidíteni, ezáltal előnytelenül formálni az alakot. Ha bővebb fazonú nadrágot választasz, ami karcsúsít derékban és nagyjából fél arasznyival a térd felett végződik, elkerülheted a szélesítő hatást. Vásárlás előtt érdemes többféle fazont felpróbálni, átnézni a színeket, így fogod a legkönnyebben megtalálni a számodra legelőnyösebb típust.

Bézs nadrágra mindenkinek szüksége van, pláne nyáron. Ebből is választhatsz levágott fazont, amit aztán könnyedén párosíthatsz nyári felsőkkel, pamutpólókkal. A kánikulában nem kell túlzásba vinni a dolgokat, a nőiesség érdekében egy különlegesebb felső is megteszi.

Idén nagyon divatosnak számítanak a rövid szabású mellények, felsők. Utóbbiból igencsak elterjedt az ingfazon, ami egy magas derekú bermudával kiegészítve igazán elegáns, nőies látványt nyújt. A zárt cipőhöz sem kell ragaszkodni, a szett kiegészítéseként jöhet egy papucs vagy szandál.

Nagy népszerűségnek örvendenek a különféle szalmakiegészítők. Ezek köré is építhetsz egy szerelést. Használd a bézst és a rokonárnyalatit, de a barna éppúgy szépen mutathat egy ilyen összeállításban.

Ha igazi nyaralós szettet szeretnél, akkor a fehér bermudanadrágot kék inggel kombináld. A pamut mellett a lenvászon éppúgy bekerülhet a megjelenésbe.

A hosszabb, térdig érő bermuda már az irodában is megállja a helyét. Inggel, blúzzal vagy lezserebb, nyitott felsőrésszel egyaránt összeboronálhatod. Tovább fokozhatod az elegáns hatást, ha kiegészíted egy mellénnyel a szerelésed.

A farmereket sem érdemes kihagyni a sorból, hiszen ezekből is van hosszabb fazon. Inggel, blézerrel vagy apró toppal felvéve igazán nőies hatást kelt a bermuda.

 

Kiemelt kép: Christian Vierig / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés