Mint minden kornak, a kilencvenes éveknek is voltak kedvenc divatdarabjai, amelyeket mindenki viselt. Ezek a meghatározó fazonok ma újra a trendek élén állnak, ám finomított, nőiesebb verziókban épültek be az irányzatokba.

Annak, aki megélte, saját bőrén tapasztalta a kilencvenes éveket – és nem kisgyerek volt akkoriban -, valószínűleg kitörölhetetlen nyomot hagytak az emlékezetében az akkori divathullámok, melyek meglehetősen eklektikusak voltak. A nyarak hangulatához szinte hozzátartoztak a kor legnépszerűbb, már-már megkerülhetetlen ruhadarabjai, melyek a legtöbb kamaszlány és fiatal nő szekrényében ott sorakoztak.

Képzeljük el egy kicsit a kilencvenes évek közepe táját, amikor bárhová belépett az ember nyáron, az amerikai Music Television – ismertebb nevén az MTV – unásig ismételt videoklipjei harsogtak, és a strandokon a lányok nem a telefonjukat, hanem a menő tinimagazinokat bújták, melyek neonszínű kiegészítőkről ültettek álomképet a fejükbe.

A műanyag és platform szandálok korszakában járunk, amikor a nyakláncokat felváltották a choker nyakörvek, és az egyre merészebb farmersortok gyakran saját kezűleg készültek, a hosszú nadrágszárak levágásával, és eszeveszett kirojtozásával.

Az unisex pólók és a crop topok a felsők királyai voltak, amiket szintén nagyon könnyű volt beszerezni, vagy elkészíteni. A logóval ellátott, a feliratos, és a plakátmintás pólókreációk egyaránt elsőbbséget élveztek, nyaraláskor pedig lezser pólóruhára cserélődtek. A nyáresti bulikban a maxi pántos ruha és az A-vonlú miniszoknya szerzett magának óriási népszerűséget, amelyekhez szintén jól passzoltak a szűkebb, passzrészes pólók.

A kilencvenes évek jellegzetes, kedvenc ruhafazonjai a mai divatban is meghatározó szerepet töltenek be, és még csak nem is estek át nagy változáson. Megmutatjuk, hogy kapd el az öltözékeddel kilencvenes évek nyári feelingjét!

 

Kiemelt kép: Timur Emek/Getty Images.

Képgaléria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés