Sikkes, csinos őszi szettek a népszerű teltkarcsú blogger ruhatárából. Nagyon ért a divathoz, pontosan tudja, hogy milyen fazonokkal érdemes zsonglőrködni. Réteges öltözködés ide vagy oda, a megfelelő kombinációk előnyösen formálják az alakot.

hirdetés

Az őszi időszakban a kulcs egyértelműen a réteges öltözködésben rejlik. Az átmeneti szezon nem túlzottan kegyes, ugyanis a reggeli és az esti órákban már igencsak hűvös van, napközben pedig még gyakran felkúszik a hőmérséklet, különösen akkor, ha még a nap is ezerrel süt. Sokan irtóznak a különböző ruhadarabok és anyagok rétegezésétől, hiszen azt gondolják, hogy a cuccok halmozása kíméletlenül szélesíti az alakot. Ez nem minden esetben igaz, csupán a megfelelő fazonokkal kell ügyesen trükközni.

A teltkarcsú blogger, Alise remek érzékkel variálja az őszi kulcsdarabokat. Pontosan tudja, hogy mely fazonok passzolnak az alkatához, egyáltalán nem tart a réteges öltözködéstől, s annak negatív hatásától. Profiként állítja össze szettjeit, amelyek nemhogy szélesítenék az alakját, sokkal inkább nyújtják azt. A legfontosabb, hogy mindig a nőies vonalak, karcsúbb területek kerüljenek fókuszba, így tulajdonképpen teljesen mindegy, hogy hány rétegből áll az adott összeállítás, a csinos sziluett nem vész el a ruhatömeg alatt.

A vastag felsők, az előnytelen párosítások tulajdonképpen bárkinél lerombolhatják a nőiességet. Teljesen mindegy, hogy karcsú, normál vagy éppen plus size alkatról van szó, a tipikus stílusbakik éppúgy elhalványítják a kisugárzás és a megjelenés ragyogását. Teltkarcsú alkat esetén azonban nem csupán az arányok megtartása fontos, a blogger arra is hatalmas hangsúlyt helyez, hogy olyan darabokat párosítson, amelyek optikailag nyújtják az alakját. Persze nem lehet kőbe vésni a szabályokat és tippeket, ugyanis két teltebb alkat sem ugyanolyan. Vannak, akiknek a combján, míg másoknak a hasán mutatkozik meg jobban a súlytöbblet, így minden esetben érdemes személyre szabottan összeállítani az adott szetteket.

Őszi szettek teltkarcsú alkatra: a blogger ízlése kifogástalan

Alise igyekszik olyan alapszabályokra és egyszerű trükkökre felhívni a figyelmet, amelyek sokak számára bevethetők és hasznosak, legyen szó teltebb vagy éppen karcsú alkatról. Gyakran visel monokróm összeállításokat, melyek határozottan nyújtják az alakot, hiszen nem töri meg éles kontraszt a testvonal folytonosságát. Nem csupán előnyösek, letisztultságuknak, kifinomult stílusuknak köszönhetően még az összképet is garantáltan nőiessé varázsolják.

Ha már monokróm szettek, nem lehet elmenni az overallok adta lehetőségek mellett sem. A csinos kezeslábasok szintre észrevétlenül tértek vissza az utcai divat színterére. Az elmúlt években ismét népszerűvé váltak, amit praktikusságuknak és csodás fazonjaiknak egyaránt köszönhetnek. Teltkarcsú alkat esetén fontos, hogy a felsőrész és a nadrág találkozása pontosan oda essen, ahol az alak a legkarcsúbb. Homokóraalkat esetén ez a derékvonal lesz, míg almaalkat esetén érdemes inkább a mell alatt húzott vagy megköthető darabokra pályázni.

A réteges öltözködés az őszi időszakban tulajdonképpen szükségszerű, azonban arra nagyon kell figyelni, hogy az anyagok ne halmozódjanak fel egy-egy ponton. Különösen azokat a területeket érdemes megóvni a vastag tömegű ruhaanyagtól, amelyek eleve szélesebbek. Ez azonban nem azt jelenti, hogy el kéne takarni a teljes testet, vagy el kellene rejtőzni a ruhák mögé. A blogger gyakran visel rövid kabátokat, amelyek nem fedik el a szélesebb csípőt, ellenben kiemelik a karcsú derékvonalat és előnyösen formálják a sziluettet. Természetesen célszerű őket magas derekú nadrágokkal, szoknyákkal kombinálni.

A teltkarcsú blogger rendszerint kihasználja a magas szárú csizmában rejlő lehetőségeket. A megfelelő csizmahossz szépen nyújtja a lábakat, egy kis sarokkal felturbózva pedig optikailag határozottan magasabbnak, karcsúbbnak láttatja az alakot. Simán visel vastagabb pulcsikat, sőt, még a manapság vízszintesen csíkos felsőkről sem mond le, amiket szintén mumusként emlegetnek az alakromboló hatásuk miatt. Nem feltétlenül szélesítik a felsőtestet, az számít, hogy mivel vannak összeboronálva. Csinos fazonú nadrággal garantáltan stílusossá varázsolják a megjelenést, kár lenne mellőzni őket az őszi ruhatárból.

Imádja a hosszú ruhákat, amelyek nem teljesen alakkövetők, mégis nőies vonalvezetéssel szabottak. Ezek azért is előnyösek, mert eltakarják az esetleges hurkákat, nem tapadnak rá az ember testére, mégis áramvonalasan hangsúlyozzák a nőies sziluettet.

Kiemelt kép: alisejane_daily/Instagram.

  • Megosztás:
hirdetés