A divatos, nőies megjelenés nem a kilók számától függ. Egyes divatmárkák már figyelembe veszik manapság, hogy nem minden testalkat egyforma. A változatos kínálatnak köszönhetően vannak olyan darabok, melyek szinte mindenkin jó mutatnak, a különféle reklámkampányok pedig tovább biztatják a nőket, hogy személyiségük, egyéni ízlésük szerint válogassanak a felhozatalból. Ezt a törekvést szeretné tovább erősíteni a két influenszer, akik saját magukon mutatják be, hogy miként festenek a ruhadarabok az eltérő méretű alkatokon.

hirdetés

A kreatív, divatos öltözködés ma már nem ütközik annyi akadályba, mint korábban. Az elmúlt években számos üzlet jelentkezett plus kollekcióval, ahogyan az átlagosnál kisebb darabok is egyre több butikban bukkannak fel. Az extra kicsi és az átlagos méretezésnél nagyobb számú méretek sokáig csak elvétve jelentek meg az üzletek polcain. Tény, hogy még van hova fejlődni, ám egyre ritkábban érezheti azt az ember lánya vásárlás közben, hogy mindent csak a modellekre és az átlagos testarányokra szabnak.

Nem minden testalkat egyforma: így mutat ugyanaz a ruha eltérő méretben

Bár a méretskála kibővült, és már plus size modellek is jelen vannak a divat világában, a széles skálán mozgó, eltérő jellemzőkkel bírő női testalkatok mégis ritkán bukkannak fel a különféle kampányokban. Az egészen alacsony hölgyeket például ritkán láthatjuk, ahogyan a telt modellek is jellemzően egyfajta testalkattal rendelkeznek.

Ezek után nem csoda, hogy rengetegen rajonganak a két blogger, Kristina és Ashley videós tartalmaiért a TikTokon. A két nő teljesen eltérő testalkattal rendelkezik, így a méreteik, testarányaik is távol esnek egymástól. Kristina magas, emellett teltek az idomai, ezért jellemzően XL méretet hord. Miközben Ashley alacsony, vékony, ezért nála csakis az XS jöhet szóba.

 

A két blogger mindenféle fazont felpróbál. Láthattuk már őket virágos nyári ruhában, miniszoknyában vagy épp bőrhatású nadrágban. Rengetegen rajonganak a tartalmaikért, nekik köszönhetően valóban látszik, hogy miként néz ki az adott ruhadarab a profi fények és beállítások nélkül.

 

A videók rámutatnak arra, hogy annak ellenére, hogy nem egyforma testalkattal rendelkeznek és eltérőek a méreteik, akadnak olyan ruhafazonok a kínálatban, melyek mindkét esetben szóba jöhetnek.

 

A két vlogger az egyes márkák hiányosságaira is rávilágítanak, például, hogy a méretjelzés nem mindig valós. Sok esetben a ruha szélessége vagy hossza nem felel meg a címkén feltüntetett adatnak, ami hátrányosan befolyásolhatja a nők önbizalmát. Ám a plus size bloggert ez láthatóan nem zavarja, hiszen több márka kínálatából válogat, így mindent bemutat. Ennek köszönhetően a vásárlóknak nagyobb rálátásuk nyílik a méretezésre, ahogyan arra is, hogy mely szabások működnek jól más-más testalkatokon.

 

Kiemelt kép: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés