A gyönyörű plus size modellek egyre népszerűbbek a szakmában és a közösségi médiában egyaránt. A jól ismert arcok mellett fiatal manökenek is felbukkannak a palettán, mint például az izraeli Shay Zanco, aki valóságos divatikonnak számít.

hirdetés

A divatvilágban egymás után omlottak le a falak, és manapság már a teljesen átlagos testalkatú vagy a pluszkilókkal rendelkező hölgyekből is lehet sikeres modell. Már nem csak a reklámokban, katalógusokban látják őket szívesen, hiszen feltűnnek a legnagyobb luxusmárkák kampányaiban, bemutatóin.

A szépséget, nőiességet, úgy tűnik, a tervezők már nem szeretnék beskatulyázni. A plus size modellek jellemzően tele vannak önbizalommal, és egészséges a kapcsolatuk a testükkel, ez pedig a kisugárzásukon szintén meglátszik. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy egészségtelen ételeket ennének vagy hanyagolnák a mozgást. A legtöbben rendszeresen edzenek, ám nem szeretnének görcsösen vékonnyá válni, ezért irreális diétákat sem követnek.

Megváltoztatja a plus size modellek világát a 20 éves Shay

A 20 éves Shay Zanco nem olyan régen robbant be a divatszakmába, és máris hihetetlenül népszerű. Sokáig étkezési zavarral küzdött, megpróbált görcsösen sovány lenni, ezért a drasztikus megoldásoktól sem riadt vissza.

Amikor egyensúlyba került a testével, kénytelen volt szembesülni azzal, hogy a népszerű üzletek nem veszik figyelembe a nagyobb mérettel rendelkező lányokat, nőket. Tinédzserként rengeteg időt töltött turkálókban.

Minden üzletbe betért, és kiválogatta azokat a csinos, nőies darabokat, melyek nagyobb méretek voltak. A hobbija idővel vállalkozássá nőtte ki magát, és az interneten kezdte el árusítani az előzetesen átnézett holmikat.

Az édesanyja biztatására kezdett bele a modellkedésbe, már az első válogatón nagy sikert aratott, rögtön szerződést kötöttek vele. A fotóit pedig hamarosan a Vogue magazinban látta viszont. Ekkor nagyot fordult vele a világ, manapság pedig már csak a divattal foglalkozik.

Shay úgy érzi, hogy a plus size modellek felelőssége kiemelten nagy a szakmában. Mivel vele is előfordult már, hogy olyan márka kérte fel egy munkára, ami alapvetően nem forgalmaz nagyobb méreteket, csupán a fotózás kedvéért gyártottak volna le pár darabot. A 20 éves manöken ezt az ajánlatot nem fogadta el.

Szerinte fontos, hogy az adott márka, cég ne csak a pozitív megítélés miatt szerződtessen le egy pluszos lányt, hanem valóban küldetésüknek érezzék azt, hogy minden nő megtalálja a divatos darabokat a kínálatban. Éppen ezért alaposan meg kell válogatni azokat a cégeket, amelyekkel a plus size modellek együttműködnek.

Hasonlóan vélekedik a különféle zsírégető krémekről vagy más kozmetikumokról is. Olyan munkát nem vállal el, amivel nem tud azonosulni, hiszen az hiteltelenné tenné. Nagyon megfontoltan választ, ezzel pedig hatalmas rajongótáborra tett szert.

Mivel a fiatal manöken szereti a divatot, ezért rendszeresen megosztja a közösségi médiában a sikkes szereléseit. Imádja a nőies fazonokat, kerüli a zsákszerű darabokat. Kerekded idomait, ha csak teheti, megmutatja, de sosem esik túlzásba.

Karcsú a dereka és arányos a teste, így, mondhatni, minden jól mutat rajta. A mintákat, színeket sem hanyagolja, ezekkel igazán bátran bánik. A kivágott, merész fazonokat is kedveli, elégedett a külsejével, jól érzi magát a bőrében, sosem feszeng a rövid szoknyákban vagy kivágott felsőkben.

Shay rendkívül önazonos, részben ennek is köszönheti a népszerűségét. Tele van magabiztossággal, látszik, hogy sikerült kialakítania egy egészséges kapcsolatot a testével. A pozitív kisugárzása és a nőiessége érződik a képeken keresztül.

 

Kiemelt kép: Shay Zanco / Instagram. 

  • Megosztás:
hirdetés