A divatos, trendi ruhák ugyanolyan remekül mutatnak eltérő testalkaton, a nőies megjelenés nem a ruha méretén múlik. A magasság és a testsúly sem követelménye a divatos külsőnek.

hirdetés

Divatos ruhák eltérő testalkaton

Az öltözködés kulcs az önkifejezéshez, a megfelelő darabokkal ugyanis könnyedén lehet hangsúlyozni a személyiséget. Amellett, hogy mindenki a saját ízlésére szabhatja hétköznapi szettjeit, az aktuális trendeknek köszönhetően mindig izgalmas és változatos lehet a ruhatár. Sokan nem merik bevetni a legdivatosabb darabokat, hiszen úgy gondolják, hogy az ő alakjukhoz cseppet sem passzolnak az aktuális menő fazonok.

Természetesen nem árt odafigyelni a szabásra, hiszen egy rosszul megválasztott nadrág vagy ruha tényleg le tudja rombolni a nőies, csinos megjelenést. Vannak olyan ruhadarabok, amelyek kifejezetten egy-egy adott alkathoz illeszkednek, ám a divatos holmik többségében apró átalakításokkal bárkin remekül mutatnak. Nem a ruhaméreten és a magasságon múlik a divatos és sikkes öltözködés, csupán jól kell trükközni a kínálattal.

Manapság már a divatvilág is egészen más szemléletet és látásmódot képvisel. Egyre több alacsony termetű modell vonul végig a kifutókon, de a plus size méret sem okoz gondot, ha valaki modellkarriert építene. Míg régebben kizárólag törékeny alkatú és gazellalábú nők mutatták be a legújabb kollekciókat, és többnyire a nagy átlagtól eltérő testalkatú modellek szerepeltek a divatfotókon, manapság a márkák igyekeznek szélesebb körben megszólítani a vásárlóikat. A változás jól érzékelhető az online ruhavásárlástól kezdve egészen a magazinfotókig, hiszen sok esetben különböző testalkatú modelleken láthatjuk a divatos fazonokat, így nem csak szélesebb lett a viszonyítási alap, hanem a nők önbizalma éppúgy támogatást nyert. Rengetegen rájöttek arra, hogy nem kell egy adott testideált elérni ahhoz, hogy csinosan és nőiesen öltözködhessenek a mindennapok során.

 

A közösségi média szintén pozitív irányba mozdult. Egyre többen mutatják meg, hogy a kilók és a centik cseppet sem számítanak a stílusos öltözködésben. Számos divatblogger bizonyítja be nap mint nap, hogy a stílusos öltözködés tekintetében teljesen mindegy, hogy az ember XS-es vagy XL-es darabokat hord. A sikkes összhatás számít, nem a ruhaméret. Természetesen itt is igaz, hogy mindenkinek saját magával van problémája. Noha a társadalomban leginkább a túlsúlyról szól a fáma, a vékony, törékeny alkatú hölgyek éppúgy kapnak megjegyzéseket az alakjukat illetően, ami legalább olyan zavaró tud lenni, mint amikor a felszaladt felesleg miatt szólnak meg valakit.

Szerencsére a divatos holmikkal szuperül lehet trükközni, a megfelelő fazonokban mindenki nőiesnek érezheti magát. Nem feltétlenül kell minden egyes holmit az alkati adottságok szerint kiválasztani, számos olyan ruhadarab van, ami tényleg mindenkinek jól áll.

A testmagasság csak egy szám

Ha valaki magasabb az átlagnál, akkor az okoz nehézségeket az öltözködésben, ha valakit alacsonyabb termettel áldott meg a sors, akkor meg az jelent kihívást a szettek összeállításakor. Tulajdonképpen mindenkinek ügyeskednie kell egy kicsit a csinos, nőies stílus megteremtéséhez. Nincsenek olyan ruhadarabok, amelyek 160 centi alatt vagy 170 centi felett tiltólistásak lennének, csupán az apró részletekre kell odafigyelni a mindennapi öltözék kiválasztásakor.

Ugyanaz a ruhadarab ugyanolyan jól mutathat egy 177 centis, illetve egy 155 centis hölgyön is, ahogy az a videóban látható. A kabát egy magasabb alakon csupán lábszárközépig ér, míg átlagnál alacsonyabb termet esetén bokáig, ezzel pedig nincs semmi probléma. A lényeg a körítés, hiszen hosszú szárú csizmával mindkettejük számára előnyös a stílusos, divatos ruhadarab.

A testmagasság nem sokat nyom a latban, a nőies megjelenéshez mindenkinek ugyanazokra az apró részletekre kell odafigyelnie. Egy hosszú, midi vagy éppen maxi fazonú szoknyát például érdemes magas szárú csizmával kombinálni, magasságtól függetlenül. Ugyanez igaz a derékvonal hangsúlyozására, valamint a színek összhangjára.

A ruhaméret sem számít

Ahogy a testmagasság, úgy a ruhaméret sem döntő tényező a nőies megjelenést illetően. A csinos, divatos holmik ugyanolyan jól mutatnak kisebb, illetve nagyobb méretben, a centikkel ebben az esetben semmiképp nem érdemes foglalkozni. Persze nem mindegy, hogy az ember lánya körte- vagy éppen homokóraalkattal rendelkezik, ám többnyire igaz, hogy a sikkes holmik mindenkinek jól állnak, amennyiben a fazonkombinációk előnyösek a testalkat számára.

A bloggerek a szezon kedvenceit mutatják be a videóban, ízléses szettekbe csempészve. Mindketten ugyanazt viselik, mindketten hihetetlenül csinosak, pedig semmi különbség nincs a szettjeik között.

Eltérő méretek esetén szintén ugyanazok az öltözködési elvek érvényesülnek. A cél egy XL-es ruhákból, valamint egy XS-es ruhákból álló összeállítás esetén is a nőiesség hangsúlyozása. A monokróm harmónia, a derékvonal hangsúlyozása, valamint a megfelelő fazonpárosítások bőven elegendők ahhoz, hogy az eredmény csinos és előnyös legyen, a mérettől teljesen függetlenül.

Kiemelt kép és cikkfotó: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés