Az 55 éves Christy Turlington stílusa egyszerre elegáns, lezser és nőies. Zseniális érzékkel válogat a szezonális kulcsdarabok között, de nem gondolja túl az összeállításokat. Szimpla alapdarabokat visel, ám nagyon sikkesen variálja őket.

hirdetés

Ki mástól lenne érdemes ellesni a legmenőbb stílustippeket, ha nem egy szupermodelltől? Noha a manökenek kapcsán sokan kapásból arra asszociálnak, hogy biztosan méregdrága és egyedi darabokban mutatkoznak, néhányan abszolút a letisztult, egyszerű ruhadarabokra alapozzák a megjelenésüket. Christy Turlington például egyértelműen a természetesség híve, s ezt nem csupán smink nélküli, natúr megjelenésével igyekszik hangsúlyozni, a ruhatárát sem gondolja túl.

Christy Turlington stílusa egyszerre elegáns és lezser

A most 55 éves Christy Turlington a kilencvenes évek egyik legnépszerűbb és legkeresettebb szupermodelljeként írta be magát a divattörténelembe. Noha sokan nehezen viselik az idő múlását, ő határozottan elfogadta, hogy ő sem kivétel az öregedés alól, így teljes mértékben elzárkózik a retustól és a durva bőrkiegyenlítő manipulációktól a fotózások alkalmával. A természetesség híve, nem akar másnak tűnni, büszkén vállalja a korral járó változásokat.

Úgy tűnik, mintha az öltözködését illetően is mellőzné a cicomát, szettjeivel nem szeretné elterelni a figyelmet a kisugárzásáról. Egyszerű kulcsdarabokat kombinál, nem akar feltűnést kelteni, mindezek mellett azonban abszolút sikkes és nőies darabokat visel. Remek érzékkel nyúl az elegáns holmikhoz, nem mond le a kényelemről a stílusos összhatás érdekében, de mindig lehengerlően fest szettjeiben.

 

Christy Turlington zseniális stílusérzéke talán az önazonosságon alapul. Semmit nem gondol túl, nem akar nagyon kitűnni a sorból és ötven felett harmincnak kinézni, épp ennek köszönheti, hogy mindenki lenyűgözve tekint fantasztikus megjelenésére. Öltözködésével éppúgy magabiztosságot sugall, miközben az összeállításokban ott lapul a finom nőiesség és a gyengéd női erő.

Gyakran visel kifinomultan letisztult kosztümszetteket, amelyeket elegáns kiegészítőkkel vagy csak egy szimpla pólóval boronál össze. A maxiruhák és a nőies szoknyák éppúgy ruhatárának részei, de a mindennapok során az elegáns nadrágokat és a laza farmereket sem hagyja ki a repertoárból.

Nem mindig visel magassarkút, ha nem kötelező, az elegáns, finom cuccokat is lazán kombinálja egy csinos szandállal. Számos alkalommal bebizonyította már, hogy a sikkes megjelenés és a nőies stílus a részletek harmóniáján alapul, a lehengerlő megjelenés nem csak egyetlen ruhadarabon múlik.

Mivel javarészt egyszerű, hétköznapi alapdarabokat visel, stílusából nagyon könnyű inspirációt meríteni. A legtöbb darab megtalálható a fast fashion üzletek kínálatában, de egy-egy turkálóban éppúgy rábukkanhatsz hasonló darabokra. Christy Turlington nem feltétlenül a márkákkal, az egyedi fazonokkal vagy a színekkel teszi különlegessé a megjelenését, szimplán a sikkes összhatásra alapozza a nőies kisugárzást, amit nagyon egyszerű ellesni tőle.

Kiemelt kép: Phillip Faraone/Getty Images for Caring Across Generations/Getty Images.

Galéria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés